.

Josep Fèlix Ballesteros

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, declararà el 4 de setembre davant la jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell com a imputat pel cas dels presumptes sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Ho farà després que declari l’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, que també serà el 4 de setembre, segons ha sabut Tarragona21.

Al seu torn, l’alcaldessa de Tivenys, Maria Josep Beltran, ho farà l’endemà, 5 de setembre. Els imputats del cas estan rebent els darrers dies les citacions per anar a declarar.

Per la seva part, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, no pot ser citat a declarar davant un jutjat ordinari en gaudir de la condició d’aforat pel fet de ser diputat al Parlament de Catalunya. Durant el mes de setembre també passarà a declarar l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez.

L’alcalde de Tarragona és l’únic dels alcaldes de les nostres comarques que va renunciar al cobrament de dietes i així ho ha repetit públicament en diverses ocasions, aportant proves documentals: un informe policial on no apareix cap pagament fet per la FMC a Ballesteros i un informe del secretari de la FMC exonerant-lo d’haver cobrat.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona s’ha mostrat els darrers dies “absolutament tranquil” davant de la imputació de Ballesteros, que consideren que es podia produir en el marc global de l’actuació judicial, però observen que Ballesteros ja ha donat proves clares que no va ingressar diners de la Federació.

Al seu torn, Tost ha afirmat a Tarragona21 que la línea argumental de la defensa durant la declaració es basarà en què els alcaldes efectivament van fer tasques, “com reunions que s’allargaven per espai de dues i tres hores, exercir la representativitat davant el Parlament o en comissions bilaterals amb la Generalitat”, a més dels desplaçaments obligats.

J. Garcia