.

.

TOTS 21

Ballesteros, atenent la remsa la nit electoral. Foto: Soraya Rodríguez

Jordi Fortuny,candidat d’ERC, consulta els resultats aquesta nit

Per uns centenars de vots, el PSC de Ballesteros ha guanyat les eleccions a Tarragona però ha viscut una nit dramàtica que podria ser tràgica, amb un frec a frec amb ERC.

Finalment, ambdues formacions han empatat a set regidors i serà En Comú Podem, amb dos regidors -un bon resultat, doblant el regidor d’ICV-  qui tindrà la clau de si es produex un tomb històric amb un govern de coalició independentista o no. No està tot dit, però. Carla Aguilar, la futura portaveu municipal d’En Comú Podem, deia aquesta nit que non tenia clar amb qui sumaria.

L’enfonsament del PP (passa de quatre a dos regidors) evita que PSC, Ciutadans (es manté amb quatre regidors) i PP sumin majoria absoluta. Es queden amb 13 regidors, a un de la majoria absoluta, que sí sumen ERC, Junts per Tarragona (reeteix amb tres regidors), la CUP, que manté els dos regidors, i En Comú Podem. El PP ha passat una nit angoixosa veient com bona part de la mateixa es mantenia en un regidor.

ERC ha atrapat per primer cop, en una nit de persecució, el PSC amb el 67 per cent escrutat, i empataven a set regidors les dues formacions en el primer lloc, i només els diferenciaven 300 vots. Cs en treia quatre; Junts x Tarragona, tres; En Comú, CUP i PP, dos. Si es mantenia aquesta tendència, perillava el govern de Ballesteros. Així ha estat.

Una suma d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem el podrien deixar a l’oposició a l’hora de la investidura. Al 77% escrutat es mantenien les distàncies. Al 84%, el PSC ha desfet l’empat i guanyava un regidor que després perdria.

Amb el 12,12% escrutat a Tarragona, el PSC guanyava amb 8 regidors (en perdria un), seguit d’ERC, amb sis regidors, amb un notable augment de dos. Cs repetiria amb quatre, Junts x Tarragona, tres, els mateixos que En Comú Podem, dos PP i un la CUP.

Amb només un 0,63 per cent dels vots escrutats a Tarragona, el resultat oferia 13 regidors per al PSC -per nou actualment-, a un regidor de la majoria absoluta, i dos regidors a l’ultradretà Vox, que entraria amb força al consistori. Ha estat un miratge. La nit donaria un tomb.

J. Garcia

Seguiu l’escrutini de Tarragona en directe en aquest enllaç.