.

Ballesteros, en l’acte d’aquest matí a EMATSA. Foto: Tarragona21

Només dos dies després de conèixer que el jutge instructor del Cas Inipro el mantè com investigat de cara al judici oral que encara no té data, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha continuat amb la seva agenda i ha protagonitzat aquest matí un acte a EMATSA en el que no ha rebutjat parlar de la seva actual situació processal. Deixant clar des de l’inici que “a mi encara no se m’ha comunicat l’auto” del magistrat i, per tant, “estic parlant del que sé i del que he llegit”, “us voldria recordar l’etimologia de la paraula innocent”. Dirigint-se als periodistes ha afirmat que “prové del llatí i vol dir aquell que no vol fer mal o que no n’ha fet. Em proclamo clarament innocent”, ha afirmat sense matisos.

“Estic absolutament convençut i esperançat que en el transcurs del procès que encara queda -ha afegit el batlle- per arribar a judici oral la meva innocència serà declarada totalment”. En aquest punt afirmava que “no hi ha res, pel que he sabut externament, ni en l’auto ni en el contingut que alteri el que ja he dit i se sabia. Confio plenament en la justícia. Estic plenament segur que s’acabarà o arxivant o declarant la innocència de la meva persona, de Begoña Floría i de la resta”.

Referències a Ricomà, Estrada i Nadal

Ballesteros ha posat seguidament el focus en la seva “sorpresa” davant “algunes reaccions, més pendent del tacticisme i del desgast que de la ciutat i dels problemes que ocupen a la seva gent”. A l’hora de concretar, s’ha referit específicament “a una persona, que és el cap d’ERC (Pau Ricomà), que havent estat ell mateix imputat a la precampanya per un cas greu d’una Caixa (Tarragona), i no el vam utilitzar, ell ara mateix utilitzi això per fer mal. Em sorprèn -ha anat més enllà en referència sense citar-la a la cupaire Laia Estrada- que l’única persona que ha estat acusada, imputada i condemnada  en la història d’aquest ajuntament democràtic encara estigui en actiu”.

I alhora ha tirat d’hemeroteca per apuntar que “jo no sóc l’únic alcalde que ha estat imputat, acusat i citat a un judici oral. L’alcalde anterior a mí (Joan Miquel Nadal) també ho va estar. I vàries vegades. I sortosament per a ell, va poder demostrar la seva inbnocència fins al final. Curiosament aquest alcalde es diu com algun portaveu (Dídac Nadal, del PDeCAT) que ara hi ha a l’Ajuntament de Tarragona.També n’hauríem d’aprendre”.

Finalment, Ballesteros també ha fet referència a la carta enviada a la militància socialista que reprodueix tarragona21, on es manifesta “amb ganes renovades”, donant a entendre que es presentarà a la reelecció de cara a les municipals de l’any vinent. Per confirmar la seva “tranquilitat” ha obert la porta a “convocar el ple extraordinari que ha demanat un portaveu municipal” a finals d’aquest mes per “parlar del meu paper en el Cas Inipro, no de l’expedient que està sub judice, ho hem de recordar”.

El batlle ha aprofitat per especificar, tal com desvela a la carta, els dos moments en els quals va presentar el seu càrrec a disposició de l’executiva nacional del PSC. La primera va ser “en sortir la primera informació ara farà uns tres anys. L’executiva nacional m’avala d’acord amb el codi ètic del partit i em diu que aquí no hi ha res, no hi ha cap cas de corrupció ni de posar la mà a la caixa”. Ballesteros torna a posar el càrrec a disposició “quan em criden a declarar. També la Begoña Floría. Tots dos. Els càrrecs a l’executiva nacional i tots. I em ratifiquen i em, diuen que no ha canviat res”, explicava.

Reacció d’ERC

Des d’ERC no han trigat a reaccionar al recordatori de Ballesteros sobre Ricomà. Ho ha fet la regidora Mónica Alabart per mitjà d’un tuit on proposa “el joc de les diferències” i rememora que el portaveu republicà “va votar NO a un augment de sou de directius i amb una visita al jutge va ser desimputat”.