.

.

TOTS 21

Josep Fèlix Ballesteros, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: ACN

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha deixat tres grans titulars aquest migdia en l’entrevista concedida a Tarragona Ràdio, vinculats a tres noms propis: IKEA,el Palau d’Esports i l’aparcament soterrat al Passeig de Sant Antoni. Grans temes per posar damunt de la taula en aquest reinici de curs polític tot just acabades les festes de Santa Tecla, i amb la mirada posada en matenir la iniciativa quan les municipals es troben ja a l’horitzó.

Pel que fa a la multinacional sueca, Ballesteros li ha donat un ultimàtum avisant que, si en qüestió de setmanes no confirmen formalment a l’ajuntament que el seu interès es manté, buscaran alternatives. “El que no farem és esperar eternament. Nosaltres ja hem fet tota la feina, i em refereixo tant a l’ajuntament, a la Generalitat que té la llicència comercial a punt i els propietaris del polígon, que al final són els que promouen el pla parcial. Ens estem començant a cansar -admetia- i, per tant, aquests mil habitatges i escaig i més més tres-centes vivendes socials (que es contemplen al PP-10) han de tirar endavant amb IKEA o sense. No hi ha dret que nosaltres haguem fet la feina, fins i tot preadjudicades les obres d’urbanització, i que IKEA ens digui ara que canvia de model de negoci”. El batlle, que ha marcat un termini “raonable de setmanes”, ha assegurat que “estem buscant alternatives i en tenim algunes”.

Seu “del Sud de Catalunya” de l’INEF i del CAR

Lligat a la peça urbanística feta a mida d’aquesta empresa, Ballesteros ha anunciat que l’ajuntament ha plantejat a la Secretaria General de l’Esport l’interès d’obrir a Tarragona instal·lacions dels estudis d’INEF i una seu del CAR, el Centre d’Alt Rendiment Esportiu.La intenció és que tant un com l’altre “tinguin una segona seu al Sud de Catalunya. Aquestes són converses, no hi ha acords encara”, reconeixia.

El Palau d’Esports, sí a la cessió però sense càrregues

També en la línia de treure profit al llegat dels Jocs, el consistori s’ha posat en contacte amb el Patronat de Turisme de la Diputació per analitzar quin tipus de visitant relacionat amb l’esport interessa portar a Tarragona. Aquest serà el pas previ per encarregar posteriorment un informe sobre la tipologia de les cites que es poden celebrar a la ciutat per situar-la en primera línia d’aquest model turístic, com per “exemple l’organitzat ara fa quatre setmanes amb la vinguda de l’ACB”. Precisament un dels punts sobre el que pivota aquest model és el Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. I en aquest sentit Ballesteros ha deixat clar que el govern català hauria d’acabar de fer les inversions pendents i garantir-ne finançament de cara al manteniment posterior abans d’acceptar-ne la cessió.

Recuperar el projecte de l’aparcament soterrat del Passeig de Sant Antoni

Finalment, l’alcalde ha afirmat que l’equip de govern recuperarà a través d’un nou concurs públic el projecte de l’aparcament soterrat al Passeig de Sant Antoni. Aquest equipament, “que ha de ser l’aparcament per als veïns de la Part Alta” i que hauria d’estar ubicat “al voltant de la zona de La Pérgola”,  ja va sortir a concurs ara fa uns anys però va quedar desert en una època “de plena crisi”. Aleshores s’estudiava fer un pàrquing per a 440 vehicles en una superfície a construir de 9 mil metres quadrats. El cost s’estimava entre els 6 i els 7 milions d’euros.