TOTS 21

Imatge del plenari de l'Ajuntament de Tarragona amb l'alcalde Ballesteros al centre. Foto:Tarragona21

Imatge del plenari de l’Ajuntament de Tarragona amb l’alcalde Ballesteros al centre. Foto:Tarragona21

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ja ha anunciat que a mitjans de febrer entrarà en funcionament la Unitat d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII durant les 24h.

Tot i aquest anunci el ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat una moció on es demana la posada en marxa immediata del servei i el fet de que el conseller fixi una data exacte.

Els quatre grups del consistori, amb CiU inclosa, han aporvat per unanimitat la moció i han reclamat la defensa de Tarragona com a centre sanitari de la demarcació.

Expedient publicat per aquest Diari el passat dia 22 de gener.

Expedient publicat per aquest Diari el passat dia 22 de gener.

La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, ha remarcat que des de fa anys que es demana aquest servei i ha destacat la lluita dels treballadors del centre.

Precisament dels treballadors n’ha volgut parlar també l’alcalde Ballesteros, després de les informacions que han sortit els darrers dies on Salut pensava demanar responsabilitats a metges del centre hospitalari tarragoní.

Ballesteros ha demanat un reconeixement a la professionalitat dels treballadors de Joan XXIII. «L’equip dirigit pel doctor Bardegí són uns gran professionals i en alguns moments s’han trobat sols» ha dit l’alcalde.

Tarragona21 ja va publicar el passat dia 22 de genr una carta del personal sanitari de Joan XXIII qüestionant que Salut els vulgui carregat la responsabilitat del farmacèutic mort.

Des del Partit Popular, el seu portaveu, Jordi Roca, ha volgut deixar clar que al març de 2013 es va aprovar per unanimitat l’ampliació d’aquest servei. «I el que estem fent ara entra a la planificació del govern de la Generalitat que ja va dir que obriria al 2015».

CiU, finalment, també ha votat a favor de la moció i Maribel Rubio ha destacat que Tarragona ja havia tingut aquest servei i que era el moment de reclamar per la ciutat la posada en funcionament de la Unitat d’Hemodinàmica les 24hores.

Llar d’Infantsd la Muralla

El ple municipal, més enllà del Servei d’Hemodinàmica, també ha aprovat una moció de forma unànime.

La tinent d’alcalde d’educació, Carme Crespo, ha recordat que la Generalitat deu 766.000 euros en concepte de subvencions en llar d’infants a l’Ajuntament de Tarragona.

La moció impulsada per ICV-EUiA ha tingut el suport de totes les formacions per reclarmar que la Generalitat assumeixi la seva part de despesa de les llars d’infants públiques municipals.

Segons la portaveu del grup, Arga Sentís, des del 2011 la Generalitat  no compleix aquest acord i en el pressupost de l’any 2015 s’ha eliminat la partida de la Govern català pel finançament de les escoles bressol de titularitat municipal.

Això significa que l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec d’una despesa que des del 2004 al 2010 es fixava en 1800 euros per alumne.

D’altra banda el ple ha aprovat el text definitiu del conveni per la execució de la reparació del tram de Muralla del carrer del Roser que es presentarà l’Institut Català del Sòl per dur a terme l’actuació.

El pressupost és d’uns 380.000 euros, que el consistori confia en que arribin aquest 2015 per a poder arrenjar de forma definitiva el tram de muralla.

Com a curiositat dir que Tarragona ha acab,t de configurar els seus límits urbans amb l’última delimitació del territori local en aquest cas amb la Riera de Gaià.

Quim P. Casadesús