TOTS 21

Josep F. Ballesteros, alcalde de Tarragona

Josep F. Ballesteros, alcalde de Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat aquesta tarda que el compromís amb el govern de la Generalitat és que el macrocomplex hoteler i de casinos projectat entre Salou i Vila-seca prengui per nom una denominació més local: «L’acord que vam signar a Tarragona diu que es trobarà un toponímic que incorpori un nom del lloc del territori: Tarragona, Costa Daurada o Salou». Aquest és el primer acord amb el president Mas, ha recordat l’alcalde, i amb la sortida de Veremonte de l’impuls inicial el projecte té més números de prendre un nom més ‘de casa’.

Arran dels dubtes pel nom, un periodista ha interpel·lat Ballesteros sobre «BCN World o com es digui…». Frase que l’alcalde s’ha encarregat d’acabar de la següent manera: «O com es digui, que es dirà diferent».

Els socialistes discrepen pels habitatges

Seguint amb el projecte turístic, si aquest matí, el diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabater, amenaçava amb sortir de la comissió bilateral de BCN World com a mesura de força i per mostrar la seva oposició a la construcció de 2.500 habitatges a la zona sud del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT), l’alcalde Ballesteros ha vingut a matisar el posicionament del PSC: «He parlat amb el Xavier Sabater avui, i amb el nostre grup parlamentari, i nosaltres estem per aprovar el projecte BCN World; de fet, vam aprovar la llei que el creava i no canviarem de criteri». Més rotund, el batlle ha afirmat que «nosaltres [els socialistes] no sortirem del projecte».

Ara bé, Ballesteros ha confirmat que dins el PSC hi ha cert malestar perquè «no hi ha hagut acord en el tema de l’ús residencial dels habitatges i és possible que aquesta sigui una discrepància; no ho veiem amb bons ulls». Un escull que, no obstant, ha resolt l’alcalde, «no altera el producte final perquè estem d’acord amb la necessitat del projecte».

Joan Marc Salvat