.

Josep Fèlix Ballesteros amb Celestino Corbacho

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja ha anunciat qui vol a la nova executiva: Antonio Balmón a la secretaria de coordinació institucional; Eva Granados a polítiques socials; d’anàlisi i formació, Carles Martí; a política de salut, l’exconsellera Caterina Mieras; a política europea i internacional, Javi López; i per economia Joan Rangel.

Com a secretaris nacionals, ha escollit els alcaldes Juli Fernández, Josep Fèlix Ballesteros, Núria Marín i Xavier Amor. S’afegiran als noms de Ros, Parlon, Escarp, Niubó i Fogué -fets públics al llarg de la setmana- com a màxims dirigents de l’executiva d’un Iceta ratificat en congrés extraordinari com a nou primer secretari del PSC.

El congrés extraordinari vota aquest aquest dissabte si aprova la proposta d’Iceta.

L’executiva de Miquel Iceta ja està constituïda. Després d’un 86,32% dels vots del congrés a favor, s’ha ratificat una nova cúpula encapçalada pel ja ratificat Iceta com a primer secretari.
Les seves mans dretes seran Núria Parlon a la viceprimera secretaria i Àngel Ros a la presidència del partit. Assumpa Escarp a la secretaria d’organització i Antonio Balmón a la coordinació institucional. La diputada Eva Granados s’ocuparà de la secretaria d’ocupació i polítiques socials; i Antoni Fogué al capdavant de política municipal.

Al capdavant de la política de dones hi haurà Imma Moraleda i Esther Niubó serà portaveu del partit. Guillem Espriu, secretari d’acció sectorial i moviments socials; Joaquim Fernández, de coordinació territorial; Carles Martí, d’anàlisi i formació; Jordi Terrades, de medi ambient, energia, sostenibilitat i habitatge; i Anna del Frago per educació.

L’exconsellera Caterina Mieras es posarà al capdavant de la secretaria de política de salut; l’eurodiputat Javi López, a política europea i internacional; i Enric Casas, Joan Rangel, Mònica Lafuente i Joan Francesc Marco al capdavant d’acció electoral, política econòmica, món rural i cultura, respectivament. Seran secretaris nacionals també els alcaldes Juli Fernández, Xavi Amor, Núria Marín i Josep Fèlix Ballesteros.