.

.

TOTS 21

En diferents mitjans de comunicació locals han aparegut unes declaracions de l’Alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, afirmant que la rebaixa del 5% de l’IBI que proposa la nostra formació política significaria una minva d’ingressos per l’erari municipal de 2,5 milions d’euros, un fet que no s’ajusta a la realitat i que només busca desprestigiar la proposta d’Avui Democràcia.

Per tant, l’alcalde Rovira o bé menteix descaradament als ciutadans de Torredembarra, en una maniobra “populista” que vol justificar la falta de valentia i compromís de l’equip de govern en aquest propòsit envers els habitants del nostre poble, o bé demostra que no sap el que diu, un fet que encara ens preocupa més donat el càrrec que ocupa.

La realitat és que la rebaixa del 5% que demana Avui Democràcia i, a la que ja li han donat suport més d’un miler de veïns i veïnes del nostre poble, significa una reducció d’entre 430.000 i 450.000 euros, cinc vegades menys del que afirma l’equip de govern en boca de l’alcalde, perquè l’IBI recaptat a Torredembarra és d’uns 9 milions d’euros.

La proposta és totalment assumible perquè el pressupost municipal és de més de 22.000.000 d’euros i només suposaria un ajustament pressupostari d’entre el 2% i el 3%.

Tot i congratular-nos de la rebaixa anunciada per l’equip de govern i que en part pensem que és deguda a la campanya iniciada des del passat mes de setembre pel nostre partit; des d’Avui Democràcia continuem considerant que és insuficient.

Així mateix, volem recordar que la nostra formació política és nova i que es va presentar amb uns plantejaments molt clars, entre els que hi havia la rebaixa de l’IBI, conjuntament amb altres impostos i taxes. Per tant, Avui Democràcia es desmarca de les polítiques portades a terme durant el mandat anterior pels diferents governs.

A pesar d’estar a l’oposició, el nostre compromís és ferm i continuarem treballant per l’assumpció del nostre programari.