TOTS 21

Els promotors de la nova formació política

Els promotors de la nova formació política

Avui Democràcia ja és una realitat. Els municipis de Torredembarra, Salou i Vespella de Gaià tindran una nova opció política independent a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Tal com han anunciat aquesta tarda Jordi Guasch, president d’Avui Democràcia; Maria Josepa Loos, secretària general i portaveu del partit; i Albert Sanromà, ocupant el càrrec de tresorer, aquest nou partit presentarà llistes a les tres poblacions.

Les bases d’Avui Democràcia, segons Guasch, es sostenen en què “és un partit municipalista i transversal que vol arreplegar inquietuds de totes les tendències polítiques i vol que el ciutadà de cada població tingui el veritable control dels ajuntaments”.

Un partit, tres municipis

El projecte d’Avui Democràcia compta amb tres candidatures, número que es pot veure ampliat “en un breu període de temps”, segons ha afirmat Guasch. De moment, les tres candidatures presentades estan encapçalades a Torredembarra per Rosa Maria Guasch, actual regidora a l’ajuntament per CiU; a Salou per Maria Josepa Loos, ex militant de CiU; i a Vespella de Gaià per Albert Sanromà, regidor independent de CiU a l’ajuntament.

Malgrat ser de tres municipis diferents, l’actual president d’Avui Democràcia ha esclarit que “no és un partit on prevalgui el lideratge sinó que es busca fomentar el treball en equip entre les diferents poblacions” i, d’aquesta manera, compartir experiències i assessorar-se entre ells de manera “més eficaç”.

S’han establert uns estatuts comuns; igualment, cada municipi tindrà llibertat d’acció i decisió ja que, com ha puntualitzat Jordi Guasch, “cada poble es diferent a un altre i per tant problemàtiques diferents, cosa que fa que cadascú treballi pel seu compte en els seus punts forts i febles”.

Els objectius

La portaveu Maria Josepa Loos ha donat a conèixer els objectius principals d’Avui Democràcia on “les persones importen per sobre de qualsevol cosa”. Per aquest motiu, Loos ha afirmat que el nou partit “pretén fomentar la participació de la població en el municipi, involucrant-los i fent que sentin l’ajuntament com una segona casa” i, d’aquesta manera, “que vegin la política com quelcom proper, com una eina que pot servir d’ajuda i millora en la qualitat de les seves vides”.

Així, Avui Democràcia vol ser “un eix vertebrador en una societat amb una economia productiva i competitiva, que incentivi l’esforç i la creativitat, premiant els mèrits reals” ha afegit Loos. La portaveu ha destacat el fet de ser “gent de poble, coneguda al municipi i que sap on trepitja. La portaveu també ha destacat la importància de treballar el medi ambient com a objectiu “per fer possible un creixement sostenible del nostre entorn, del qual s’han d’aprofitar les properes generacions».