.

Un instant de la jornada a l'AEQT

Un instant de la jornada a l’AEQT

El taller de contrast del sector químic s’ha traslladat a la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per dur a terme una sessió en la qual han participat empreses del sector químic i que s’ha centrat en l’anàlisi del retorn de la inversió en formació professional dual en les seves pròpies estructures .

La Fundació Bertelsmann i l’equip de treball del professor Stefan Wolter, del Swiss Coordination Center for Research in Education de la Universitat de Berna (Suïssa ), s’ha traslladat avui a Tarragona per realitzar el taller de contrast que complementa l’estudi del retorn de la inversió en aprenents de formació professional dual . Aquest treball és una de les iniciatives que l’entitat està duent a terme per contribuir decisivament a la millora de l’ocupació juvenil . Aquest taller de contrast es presenta com la part pràctica de validació de l’estudi, que va ser presentat el passat dia 2 de febrer, a la seu de la Fundació Bertelsmann a Barcelona. L’objectiu final del treball és mostrar a les empreses espanyoles les dades i informació necessària per visualitzar el retorn econòmic de la inversió en formació professional dual i què pot significar en les seves organitzacions.

Així mateix, l’estudi vol detectar quins són els factors clau necessaris a Espanya per augmentar l’interès per aquest sistema de formació. En aquest sentit, el sector químic és un àmbit prioritari d’actuació per a la Fundació Bertelsmann per la seva implicació històrica en la implementació de la formació professional dual en el territori espanyol.

Segons han explicat Guillem Salvans , Sènior Project Manager de la Fundació Bertelsmann, ” amb aquest workshop donem per conclòs el contrast de dades que han de verifiquen del cost – benefici que aportaria la inversió en la contractació d’aprenents en el sector químic, a través de la modalitat de formació professional dual”. Per a la Fundació Bertelsmann l’aposta per aquest sistema formatiu és una garantia de futur per a molts joves espanyols que veurien com la seva educació s’adequa a les necessitats del sector empresarial espanyol. El sistema de FP dual ofereix l’oportunitat de construir una relació sostenible entre les empreses i el sistema educatiu .

/* JS para menú plegable móvil Divi */