.

.

TOTS 21Actualització 17:05 hores

Els Bombers han rebut 85 avisos per serveis relacionats amb les pluges des de l’inici de l’episodi i fins a les quatre de la tarda d’aquest divendres, la majoria provinents del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

A la zona de l’Ebre, concretament, els municipis més afectats per la pluja han estat l’Ametlla de Mar i Deltebre, ambdós a la comarca del Baix Ebre, entre la una i dos quarts de tres del migdia.

En un vídeo es veu com l’aigua s’endú tota mena d’estris carrer avall cap al mar.

Posteriorment la pluja s’ha anat desplaçant cap al nord i entre dos quarts de tres i les quatre hi ha hagut 41 avisos. Inundacions, cables que espurnegen i branques conformen el gruix de les urgències. Una altra de les poblacions més afectades pel temporal, fins al moment, és l’Ampolla, on s’ha acumulat molta aigua als carrers.

Imatge dels carrers de L’Ametlla de Mar. Vídeo: Arnau Calvet

Actualització 17 hores

L’Ajuntament de Tarragoa informava aquesta tarda que es recomana evitar la circulació per la N.340 a l’alçada dels barris de Ponent, perquè hi ha vies tallades com a l’alçada d’Icomar o Tanatori, per acumulació aigua. Per aquest mateix motiu, es recomanen vies alternatives com l’A7 i T11.

Actualització 14 hores

Fins a les 14:00 h d’aquest divendres, hem superat ja els 100 mm a l’estació de l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre), amb 102 mm, dels quals 34,6 mm han caigut en tan sols 30 minuts.
La precipitació va avançant de sud a nord i a hores d’ara plou a tota la meitat sud.

S’ha format un sistema convectiu mesoescalar al voltant del Golf de València que es desplaça cap al nord i afecta ja moltes comarques de la meitat sud de Catalunya. Aquesta estructura deixa i deixarà precipitacions importants a molts indrets.
A l’extrem sud superem els 50 mm. pic.twitter.com/Ltu7s2SuNu

Actualització 11 hores

Fortes pluges aquest matí de divendres al sud de Catalunya, que s’estan desplaçant al Camp de Tarragona, tal com s’havia anunciat.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s’ha format un sistema convectiu mesoescalar al voltant del Golf de València que es desplaça cap al nord i afecta ja moltes comarques de la meitat sud de Catalunya. Aquesta estructura deixa i deixarà precipitacions importants a molts indrets. A l’extrem sud superem els 50 mm.

Us oferim un vídeo de L’Ampolla, obra d’Iris Prades:

 

Les pluges d’aquest divendres ja han provocat algunes inundacions i afectacions. Un dels municipis més afectats, de moment, és l’Ampolla (Baix Ebre) on s’ha acumulat molta aigua en els carrers del centre i també s’ha inundat la carretera N-340, que s’ha tallat al trànsit durant una estona, s’ha reobert i s’ha hagut de tornar a tallar perquè la calçada està inundada.

El Servei Català de Trànsit alerta de la visibilitat reduïda i les acumulacions d’aigua que hi ha entre Amposta i l’Ametlla de Mar també a l’autopista AP-7. Els Bombers de la Generalitat han rebut 13 avisos relacionats amb les pluges entre les 11h i les 13h a les Terres de l’Ebre. La majoria s’han concentrat a Deltebre (9) i el motiu han estat inundacions. Cap ha sigut greu.

Seguirà ampliació