.

.

TOTS 21

Imatge de ‘Lo nuestro’, de Flyhard Produccions. Foto: Cedida

Amb el nou any, arriba també la nova temporada del Teatre Auditori del Morell. Una temporada en què la regidoria de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell torna a apostar per la cultura segura. “Entenem que, malgrat el context actual respecte a la pandèmia, és vital poder gaudir de la cultura i seguir donant suport a les companyies de qualsevol disciplina”, indica una de les responsables de l’àrea, M. Jesús Valldosera. “I, com sempre, posarem el focus en la salut, aplicant les mesures de seguretat establertes en els equipaments culturals en cada moment i actualitzant-nos cada vegada que faci falta”, remarca l’altra regidora, Mònica Casas.

Per això, l’aforament serà l’indicat en cada cas, les entradesisortidesseran esglaonades, l’ús de la mascareta serà obligatori, així com la neteja de mans amb productes hidroalcohòlics. “Volem que el Teatre Auditori sigui un espai segur on poder gaudir de la cultura com hem fet sempre”, continuen les responsables de l’àrea.

Una desena d’espectacles

Aquesta temporada es podran veure una desena d’espectacles de diferents disciplines i formats, dirigits a diferents públics i amb els quals tothom pugui trobar una proposta amb què gaudir.

El tret de sortida el donarà la mateixa companyia que va tancar la temporada aquest 2021, La Calòrica, amb Fairfly. Serà divendres 14 de gener a les 21 hores. Es tracta d’una comèdia sobre la bombolla de l’emprenedoria que ha estat guardonada amb el Premi Butaca 2017 al millor text i millor espectacle de petit format, el Premi de la crítica 2017 al millor espectacle de petit format i el Premi Max 2018 al millor text revelació i millor espectacle revelació.

Una setmana després, dissabte 22 de gener a les 20 hores, serà el torn de 3 Tenors?. Una obra de teatre i un concert líric a la vegada, una funció molt divertida i en què la música pren bona part del protagonisme.

I encara en un marc musical arribarà, diumenge 13 de febrer a les 12 hores, El carnaval dels animals, de LleidArt Ensemble. Un espectacle per a tots els públics que servirà per a celebrar el 20è aniversari de l’Escola de Música Municipal El Morell, amb un malcarat director i uns músics esbojarrats, que donaran com a resultat un concert ben especial.

La família Guerrero Fernández serà la següent a pujar a l’escenari amb Lo nuestro, de Flyhard Produccions. Així, divendres 18 de febrer a les 21 hores viatjarem en el temps fins a una nit de Cap d’Any en què tothom fa balanç i demana nous desitjos per a l’any nou. Canviarà la seva sort? Una funció amb el popular Paul Berrondo o l’Ivan de Merlí, Pau Poch.

I per cares conegudes, les que arribaran al municipi dissabte 12 de març a les 20 hores. Abel Folk, Àngels Gonyalons, Andrea Ros i Roger Coma protagonitzen la comèdia Teràpia Integral, una de les estrenes teatrals de l’any que gira al voltant de com es pot fer un bon pa i quins són els ingredients més importants d’aquesta particular recepta.

Dissabte 19 de març a les 20 hores serà el moment de Bodas de Sangre, de García Lorca. Un clàssic passat pel filtre de Projecte Ingenu, amb una posada en escena molt actual però, a la vegada, mantenint-se fidel al text de l’escriptor andalús.

I per començar el mes d’abril, dissabte 2 d’abril a les 20 hores ,tornarà la música amb la visita d’una de les artistes amb més projecció dels últims temps. Rita Payés, una jove trombonista i cantant catalana, coneguda per la seva participació a la Sant Andreu Jazz Band, presentarà el seu disc Como la Piel.

Tot just superada la Setmana Santa, els dies 22, 23 i 24 d’abril serà el moment tornar a ocupar places i carrers amb el PrimaverArt. Temps de circ, dansa, teatre i música per a tothom, de forma gratuïta i a l’aire lliure.

I a continuació, dissabte 7 de maig a les 20 hores, un altre clàssic, en aquest cas de William Shakespeare. Somni d’una nit d’estiu arribarà al Morell interpretada, adaptada i molt ben portada a escena pels Pirates Teatre.

El punt final a la temporada 2022 el posarà L’ombra d’en Peter Pan, dissabte 14 de maig a les 19 hores. Un espectacle de dansa i teatre per a tretze ballarins, apte per a tots els públics, a càrrec de la companyia Som-hi dansa.

Per Nadal, regala teatre!

Com ja és habitual, les entrades es posen a la venda aquest dimecres 29 de desembre, en plenes festes de Nadal. Així, encara sou a temps de demanar cultura als Reis! Es poden aconseguir tant a l’oficina del Centre Cultural, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores, com a taquilla, una hora abans de cada espectacle, i online, a la plataforma elmorell.koobin.cat.

Redacció