.

L'objectiu és que les escoles i instituts públics es converteixin en prescriptors de l'ús habitual de l'aigua de l'aixeta i, alhora, ajudar a conscienciar i sensibilitzar sobre l'enorme impacte ecològic i econòmic de l'ús de l'aigua embotellada.

L’objectiu és que les escoles i instituts públics es converteixin en prescriptors de l’ús habitual de l’aigua de l’aixeta i, alhora, ajudar a conscienciar i sensibilitzar sobre l’enorme impacte ecològic i econòmic de l’ús de l’aigua embotellada.

Avui divendres 20 de setembre s’ha posat en marxa el programa EscolAQUA, una iniciativa d’Ematsa amb la participació de 10 centres educatius de Tarragona, La Canonja, Els Pallaresos i El Catllar. L’objectiu és que les escoles i instituts públics es converteixin en prescriptors de l’ús habitual de l’aigua de l’aixeta i, alhora, ajudar a conscienciar i sensibilitzar sobre l’enorme impacte ecològic i econòmic de l’ús de l’aigua embotellada. “En el món es consumeixen cada minut al voltant d’un milió d’ampolles, les quals tard o d’hora fan cap al mar.

Per tant, tot allò que suposi conscienciar a la població i a les escoles de que l’ús de l’aigua és bo pel medi és una bona opció per apostar per ella”, ha explicat el director gerent d’Ematsa, Daniel Milan. Durant la presentació s’han mostrat les grans diferencies entre l’aigua d’aixeta i l’embotellada, un litre de la qual es entre 100 i 300 vegades més cara que l’aigua d’aixeta. I això no ho és tot, ja que, tal com ha comentat el director gerent d’Ematsa l’aigua embotellada no només és més cara, sinó que també contamina molt més.

Es tracta d’un seguit d’activitats adaptades des de primària fins a secundaria amb l’objectiu d’aconseguir que siguin els propis alumnes els impulsor del canvi. Un bon exemple d’això és la proposta portada a terme per les professores participants del Institut Pons d’Icart, on són els propis alumnes el que fan difusió del projecte. “Aquest any esperem que amb aquesta iniciativa vegin que realment són ells el canvi, ja que seran ells els qui crearan les activitats i els qui, en el projecte final, aniran a les escoles de primària a ensenyar el que podem fer”.

Aquesta nova edició ve amb dues novetats. En primer lloc, es portarà terme la creació i edició d’un llibre sobre el projecte EscolAQUA a través de la col·laboració dels propis alumnes i les escoles, el qual veurà la llum per Sant Jordi. Per una altra part, Good Karma Project s’uneix al programa per mostrar un altre punt de vista, amb l’objectiu d’informar del problema però, sobretot, de posar solució a la problemàtica per curar del nostre Mar Mediterrani.

I és que, tal com han manifestat el canvi comença en els més petits. EscolAQUA és un projecte de Responsabilitat Social Corporativa basada en la transferència de coneixement que busca el canvi d’hàbits i les transformacions de costums. Tot això, a través d’un servei d’assessorament amb una amplia proposta d’activitats, però seran les propies escoles les que decidiran la millor manera de difondre el contingut.