.

.

TOTS 21

Imatge de l’inici de curs al col.legi Joan Miró. Foto: Ajuntament

L’activitat ha tornat als set centres educatius del municipi que han obert les portes aquest matí per acollir un total de 1.658 alumnes. Un inici de curs escolar marcat per nombroses novetats i mesures de seguretat, però també d’especial rellevància en l’àmbit emocional per l’esperat retrobament entre companys i companyes de classe i personal docent.

Per 109 nens i nenes avui ha estat el primer dia d’escola. Són l’alumnat de P3 que aquest 14 de setembre han iniciat la seva etapa escolar als centres educatius del municipi. Es tracta de l’escola Mare de Déu de la Roca (403 alumnes en total), l’escola Joan Miró (328 alumnes en total) i l’escola Marcel·lí Esquius (233 alumnes en total).

Als 964 alumnes d’Infantil i Primària s’hi sumen els 485 nois i noies que cursaran Educació Secundària Obligatòria a l’institut Miami i a l’Institut Antoni Ballester, els 70 de Batxillerat i els 48 nois i noies del cicle formatiu de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

També han reprès la seva activitat habitual les llars d’infants municipals, amb 42 nens i nenes a la llar d’infants Mare de Déu de la Roca i 49 a la llar d’infants Petete. És en aquest cas on s’ha notat una major davallada d’alumnat, pel fet que moltes famílies han preferit esperar unes setmanes per portar els seus fills a l’espera de com evolucioni la situació.

Novetats per adaptar-se a les mesures de seguretat

Tots els centres educatius del municipi han fet un gran esforç per adaptar-se a la nova normativa marcada pel Departament de Salut amb l’objectiu d’oferir un retorn a les classes segur.

Així, tots els centres educatius han elaborat un pla d’obertura on han detallat aspectes com l’organització de les classes i professorat, horaris, entrades i sortides, delimitacions de zones del pati, pla de neteja, entre d’altres.

Per donar compliment a aquests aspectes s’han produït algunes modificacions, com per exemple que l’escola Joan Miró ha cedit 3 aules a l’institut Miami per ubicar-hi l’alumnat de 4rt d’ESO i s’ha delimitat el pati de l’escola Joan Miró per tal que hi tinguessin accés l’alumnat de l’escola i d’institut i que cadascú pogués comptar amb una zona específica per a l’esbarjo.

A les llars d’infants, que s’han dotat de catifes de desinfecció, s’han delimitat els patis i s’han creat zones per a cada classe. En el cas de Mont-roig, una zona del pati de l’escola Mare de Déu de la Roca que no estava en ús, s’ha condicionat i serà utilitzat per la llar d’infants.

També en els casos que ha estat possible s’han reduït les ràtios d’alumnes per classe i s’han incrementat el nombre de classes per curs com és el cas de l’institut Antoni Ballester amb 4 classes per curs i l’escola Mare de déu de la roca, amb 3 classes a la majoria dels cursos. A més, una altra de les novetats d’aquest curs és la nova línia de P3 de l’escola Marcel·lí Esquius i la nova línia de primer d’ESO de l’institut Miami.

Cal destacar també que tots els centres han habilitat diverses portes d’entrada i sortida per evitar les aglomeracions o han ampliat els horaris d’entrada i sortida per tal que aquestes siguin esglaonades.

L’Ajuntament incrementa la neteja i el control a les entrades i sortides

En aquest sentit, l’Ajuntament ha incrementat el reforç de Policia Local i dels agents de civisme a les entrades i sortides amb l’objectiu de conscienciar a les famílies sobre les distàncies, l’ús de mascareta i per evitar aglomeracions.

Una altra de les principals novetats és l’ampliació de les hores diàries de neteja en horari lectiu que oferirà l’Ajuntament. Aquest reforç serà per a les zones comunes i serà de 5 hores i mitja a l’escola Joan Miró i Mare de Déu de la Roca, 3 hores i mitja a l’escola Marcel·lí Esquius i una hora i mitja a les llars d’infants. Aquesta neteja es farà a banda de la neteja habitual d’abans i després de les classes que també ha quedat reforçada seguint els protocols establerts per Educació. A més, s’ha dotat al personal de consergeria amb motxilles específiques perquè puguin desinfectar les zones comunes dels centres. També l’ajuntament es farà càrrec del sabó i les tovalloletes d’un sol ús per a la neteja de mans, un dels trets característics d’aquest curs escolar i una de les accions més quotidianes que hauran de dur a terme tots els infants.

Finalment el consistori, a través de Nostreserveis, ha dut a terme els habituals treballs de manteniment que tenen lloc durant l’estiu abans de l’inici del nou curs. En aquesta ocasió destaquen, per exemple els treballs de pintura a l’escola Mare de Déu de la Roca, entre d’altres.

Redacció