.

.

TOTS 21

Arga Sentis en la presentació del seu programa cultura. Foto:ICV

Arga Sentis en la presentació del seu programa cultura. Foto:ICV

La cap de llista d’ICV-EUiA considera que la ciutat necessita un Centre d’Art a l’alçada de la seva potencialitat cultural, en línia amb els que disposen altres ciutats europees.

Segons Sentís, aquest centre “hauria d’estar deslligat de direccions o consignes polítiques, s’hauria d’adjudicar de manera transparent i comptar amb una direcció artística independent”. “Demanem, a més”, afegeix “la democratització de la cultura, obrint espais culturals per tot el municipi, als centres cívics i a la resta de dependències municipals on sigui possible”.

La cap de llista s’ha mostrat partidària, també de la supressió de l’IVA cultural al 21%.

Sentís ha reclamat posat el llegat romà de la ciutat en mans de la ciutadania i ha proposat també una reforma del Museu d’Història i presentar aquest com un referent de la història de la ciutat.

ICV-EUiA pretén inscriure el museu al registre de museus de la Generalitat o fer un centre d’interpretació del paisatge de tot el terme municipal i d’abast cronològic ampli, des de la prehistòria fins al dia d’avui.

Les propostes culturals dels ecosocialistes han passat per apropar la cultura a la gent i convertir els centres culturals en llocs de trobada i de referència de la ciutat. A més a més han presentat també un pla de dinamització cultural i per potenciar el talent dels artistes tarragonins.