.

.

TOTS 21

Captura-de-pantalla-2014-01-29-a-les-17.26.20-300x227

Arga Sentís, portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, durà al plenari de demà una moció preparada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que reclama l’exempció de l’Impost de Béns Immobles a les persones que han patit un desnonament.
La moció proposa el següent acord a l’Ajuntament de Tarragona:

“Que aprovi i creï els mecanismes per a l’exempció del pagament, i la devolució, si s’escau, de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per les persones físiques que després d’una dació en pagament o execució hipotecària judicial o notarial, ja no són propietàries del seu habitatge únic i habitual, i que si que ho eren a 1 de gener de l’any en curs”.

En l’exposició de motius es fa constar que “L’actual crisi ha impactat de forma dramàtica en la vida de milers de persones, que a causa de les dificultats econòmiques sobrevingudes no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques. Aquesta situació ha portat a milers de famílies a ser deutores de bona fe, atesa la impossibilitat de fer front a les quotes hipotecàries situant-les en el llindar de l’exclusió social. La seva traducció ha estat la de milers de desnonaments a tot l’Estat Espanyol, i centenars de milers de persones que han vist vulnerat el seu dret a un habitatge digne, enfrontant-se a situacions de greu vulnerabilitat, precarietat extrema, pobresa energètica, exclusió social, econòmica i residencial”.

D’aquí la injustícia que l’Ajuntament reclami el cobrament de l’impost per una casa de la qual els antics propietaris ja no poden disposar perquè n’han estat desnonats.

Ara Sentís ha indicat que “ICV-EUiA col·labora des de fa molt de temps amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, no és el primer cop que fem possible que les seves reivindicacions es debatin al plenari, i aquesta seguirà sent la nostra línia d’actuació”.