.

.

TOTS 21

Pere Aragonès, durant la compareixença d’aquest migdia.

El president del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la resta de l’executiu català, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per fixar la postura del govern de la Generalitat sobre la detenció ahir de Carles Puigdemont. Després d’una reunió d’urgència del govern, Aragonès ha anunciat que viatjarà aquesta tarda a Sardenya, juntament amb el vicepresident Jordi Puigneró, per donar suport Puigdemont. Tot seguit, ha afirmat que la “repressió només s’aturarà amb amnistia i amb l’exercici del dret a l’autodeterminació”, tal com ha traslladat aquest matí a la Moncloa. “Ho continuarem defensant com l’única sortida possible al conflicte”, ha afegit, reclamant la “retirada de la euro ordre” que hauria donat pas a la detenció.

Sense voler especular més sobre la incidència de tot plegat en la Taula de Negociació oberta amb Madrid, més enllà de deixar clar que “aquests fets no ajuden gens a generar les condicions de confiança mútua”, Aragonès ha “exigit” la “llibertat immediata” de Puigdemont així com una solució global a la resta d’exiliats i presos politics, sotmesos a una “causa general contra l’independentisme”. També ha acusat “l’estat espanyol d’enganyar els tribunals europeus. La credibilitat del sistema judicial espanyol ha quedat tocada (amb la detenció de Puigdemont), i ara ha quedat demostrat que només busca venjança. Prou repressió política”, ha exclamat.

Aragonès, que ha repetit en anglès part de la seva intervenció, ha reclamat de pas “enfortir l’aliança entre partits i entitats per recuperar la iniciativa”, de cara no nomes a aconseguir la llibertat de Puigdemont sinó també “per tornar a treballar” de manera “prioritària” per l’aministia de la resta de repressaliats i l’exercici de l’autodeterminació.

Redacció