.

Pàrquing Jaume I

Pàrquing Jaume I

El partit polític municipalista Ara Tarragona, amb l’objectiu d’esclarir el cas de l’aparcament del Jaume I, denuncia la “manca d’eficàcia i celeritat en dilucidar els fets i depurar hipotètiques responsabilitats en un afer de tanta rellevància per l’interès general deTarragona i pels seus ciutadans”. Segons consta a aquesta formació, la denúncia interposada l’any 2008 per l’associació Veu Ciutadana, pels fets derivats de la contractació pública per la construcció d’un aparcament soterrani, va donar lloc a un procediment judicial, que se substancia al Jutjat d’Instrucció número 3 de Tarragona, i que a dia d’avui, 6 anys després, encara es trova en la fase inicial d’instrucció.

“El que més sorprèn és que durant aquests anys, l’impuls processal que elMinisteri Fiscal ha donat al procediment, es podria valorar d’escàs o insuficient, a diferència de l’impuls constant que s’ha realitzat per part de l’altra acusació”, explica Ara Tarragona. En qualsevol cas, afegeix, “el que és una realitat irrefutable és que el procediment va molt lent”.

El president del partit, Emili Rivelles, assegura que “la vergonya que ha suposat l’afer Jaume I i per la nostra ciutat, malauradament encara s’allargarà un bon temps més, doncs el fet d’escatimar esforços per esclarir els fets a l’àmbit polític, ara ha trascendit a l’àmbit judicial”.

Ara Tarragona detalla que qualsevol afirmació de que l’Ajuntament hauria actuat correctament “no seria aceptable, ni precisa”. “El govern socialista de la ciutat també va contribuir en el seu dia, segurament amb la millor de les intencions, a engrossar el deute d’aquest afer amb aportacions en forma d’avals a favor de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), empresa que conformava una UTE amb la mercantil ALEM. Així doncs, la gestió de l’Ajuntament en aquest afer, en aspectes concrets seria del tot reprobable”.

Cal aferir que “tampoc són del tot encertades les verbalitzacions segons les quals l’Ajuntament té potestat ara per actuar en l’aparcament, donat que l’aparcament és objecte d’un procediment judicial penal obert, on existeixen mesures acordades que limiten les actuacions sobre l’esmentat immoble”, conclou Emili Rivelles.