.

Imatge de l'espai del parc i del que ocuparia el temple mormó

L’Ajuntament està disposat a fer-se enrere i no tirar endavant el temple mormó si hi ha una àmplia oposició veïnal al barri de Sant Pere i Sant Pau. Es tracta d’uns terrenys municipals on havia d’anar l’escola Olga Xirinachs, però que no va prosperar. Ningú més s’hi interessà per ells que la comunitat mormona. La venda dels terrenys es troba en exposició pública per un preu que ronda els dos milions d’euros.

Tarragona21 ofereix el plànol del pulmó verd de Sant Pere i Sant Pau, conegut com el Parc de la Muntanyeta, una gran àrea verda que abraça gairebé la meitat de la llargada de l’avinguda dels Països Catalans. El mapa circula aquest dimarts per Facebook.

Al mapa s’especifica la zona delimitada com a verda a partir d’un perímetre que el ressegueix de color vermell. Fonts municipals destaquen que sempre ha ocupat aquesta zona i que no hi ha hagut cap modificació en favor del temple mormó. De fer-se, aquest ocuparia una zona ja prevista com a equipaments (els espais religiosos estan tipificats en les planificacions urbanístiques com a zones d’equipaments, com ho són també àrees com les culturals, educatives o esportives). La zona toca amb el carrer Pi i Margall.

No obstant això, aquest vespre de dimarts ha tingut lloc una reunió veïnal que en principi s’havia anunciat que comptaria amb la presència de representació municipal en la persona de la regidora d’Espais Públics Ivana Martínez. Finalment no hi ha presència municipal  i això ha provocat malestar entre els reunits, segons han comentat aquests a Tarragona21. La versió municipal, però, és molt diferent i s’atribueix a un malentès veïnal.

Fonts municipals asseguren que l’Ajuntament no s’havia compromès en cap moment a participar a cap reunió, sinó d’anar parlant amb les entitats que així ho demanessin. Entre demà i dijous es reuniran amb més veïns i associacions de Sant Pere i Sant Pau. Aquests dies, la pròpia Ivana i el tinent d’alcalde d’Hisenda, Pau Pérez, han mantingut contactes amb representants veïnals i d’entitats de la ciutat.

Part del públic que s'ha reunit avui al Centre Cívic del barri

Els veïns se segueixen oposant al temple

Josepa Barceló, portaveu de la Plataforma veïnal del Parc de Sant Pere i Sant Pau, ha afirmat a Tarragona21 que els veïns segueixen oposant-se a la construcció del temple perquè volen que es mantingui la totalitat del parc i que el temple “s’ubiqui en un altre lloc” de la ciutat.

Considera que el consistori està actuant de manera “opaca”, “per decret”, i no s’acaben de creure que el projecte no s’acabi executant si hi ha oposició veïnal. “No anem contra l’esgésia mormoma. L’únic objectiu és la defensa del parc. No veiem que el projecte sigui beneficiós. Es tracta de l’únic pulmó verd que tenim”. Els veïns han convocat un nou acte de protesta el proper dissabte al propi parc.

JMS / JG