.

.

TOTS 21

L'alcalde Viñuales durant la roda de premsa. Foto:

L’alcalde Viñuales durant la roda de premsa. Foto: José Carlos León

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha fet avui balanç dels primers 100 dies de govern. El socialista ha començat explicant que han establert “diàleg i solucions per treballar pels futurs quatre anys, seguint les nostres prioritats: seguretat ciutadana, dignificació de l’espai públic, potenciació de la projecció econòmica i patrimoni“.

En l’àmbit de la seguretat, Viñuales ha destacat l’augment d’efectius de la Guàrdia Urbana i l’adjudicació de 28 càmeres i 7 més per reforçar la Part Alta amb un lector de matrícules.

Pel que fa al Patrimoni, ha parlat de l’obertura de Ca l’Agapito al públic, de la contractació del Pla Director de l’Amfiteatre, de les passes fetes per accelerar el projecte de la Necrópolis i dels contactes iniciats amb la propietat de la Font dels Lleons per museïtzar-la.

Viñuales també ha parlat d’habitatge social destacant el conveni signat amb Cohabitac per a la construcció de 192 habitatges de lloguer públic al PP10.

Dignificació dels espais públics

Pel que fa a un dels pilars del Govern, la dignificació dels espais públics, l’alcalde ha destacat l’inici del projecte PAM a PAM a partir del 3 d’octubre i la futura plantació de 3.000 arbres a la ciutat.

Pel que fa a l’emergència climàtica, Viñuales ha destacat l’inici de l’estudi de de l’Empresa Mixta Energètica de Tarragona (EMET), la gestió i implementació del Pla d’Incendis de Protecció Civil a partir de les primeres intervencions i la planificació per a la implantació de mesures a les masses boscoses de l’Anella Verda amb pressupost al 2024, entre d’altres.

En referència als joves, ha anunciat la presentació de la nova aplicació mòbil Tarragona Jove el pròxim 3 d’octubre, la recuperació de la figura del referent d’ocupació juvenil i l’atenció a la salut mental, amb tallers i activitats per conscienciar la població.

Pel que fa al comerç, Viñuales ha parlat del nou bus comercial que es posarà en marxa per Nadal i connectarà les diferents zones comercials de la ciutat, la nova ordenança de terrasses, que també es posarà en marxa per Nadal, i l’agilització de les llicències comercials a través d’un nou sistema d’atenció al ciutadà per emprenedors, que ja ha iniciat els tràmits.

El nou circuit turístic per a creueristes i l’inici de la taula de treball amb agents del sector han centrat les accions en l’àmbit del turisme. Viñuales també ha parlat de la futura creació del segell de turisme esportiu.

Pel que fa a cultura, la implementació del Cinema a la Fresca i l’inici del Pla Estratègic de Cultura a la tardor han centrat el discurs de l’alcalde.

Neteja

Un dels punts més criticats en aquests 100 dies ha estat la neteja de la ciutat. Viñuales ha volgut posar valor al nou contracte de neteja, al que s’han presentat cinc empreses, i la implementació de la polsera preventiva per a les onades de calor dels treballadors d’aquest servei.

L’alcalde ha continuat amb temes de participació ciutadana, com les reunions mensuals que es duen a terme amb les federacions de veïns i la simplificació de la tramitació administrativa per a la concessió de subvencions.

I pel que fa al transport sostenible, el batlle ha destacat la licitació dels nous busos urbans d’hidrogen, entre d’altres accions.

V.Tapias