.

La Fundación Repsol i l’Associació Aurora col·laboren una vegada més, per repoblar de vegetació el riu Francolí. En aquest cas, l’acció tindrà lloc al barri de Sant Salvador, dins del terme municipal de Constantí, i comptarà amb el suport de les seves entitats veïnals així com amb la col·laboració dels ajuntaments de Tarragona i de Constantí.

Fundación Repsol, de manera conjunta amb l’Associació Aurora, celebra la segona edició de la Plantada Popular de Sant Salvador. Aquesta nova acció de reforestació del riu Francolí tindrà lloc aquest dissabte dia 17 a partir de les 10.30 hores del matí.

Al novembre de 2016, es va celebrar la primera edició d’aquesta activitat amb la qual es pretén recuperar la flora de la zona, després que un incendi acabés amb la vegetació de la llera del riu al seu pas per aquest punt. És per això que aquesta acció de reforestació compta amb un ampli suport social, fins al punt que les dues associacions de veïns del barri s’han implicat en l’organització d’aquest esdeveniment que arriba sota el títol ‘A Sant Salador, recuperem l’entorn de nostre riu’. Així mateix, els ajuntaments de Tarragona i de Constantí també han ofert el seu suport a aquest acte de caràcter ambiental i social.

Aquelles persones que vulguin participar en la reforestació del riu Francolí amb aquesta activitat, s’han d’inscriure a través d’alguna de les diferents vies disponibles. Des de l’organització es recorda la importància de realitzar la inscripció prèvia a fi de garantir l’existència d’eines i guants per a tots els assistents. A més, també s’oferirà un refrigeri a totes aquelles persones que participin en l’activitat.

Per formalitzar la seva inscripció, els interessats en assistir a la segona edició de la Plantada Popular de Sant Salvador tenen a la seva disposició les següents vies. D’una banda, poden inscriure’s mitjançant el correu electrònic administracio@associacioaurora.org i d’altra banda, ho poden fer trucant al 977 520 205 (de dilluns a divendres entre les 9 i les 14 h. i de 15 a 17 h.).

La realització de la Plantada Popular implica una sèrie de treballs previs i posteriors a la pròpia acció que tindrà lloc aquest proper dissabte. L’Associació Aurora és l’encarregada de desenvolupar aquests treballs complementaris que consisteixen en el condicionament previ del terreny, la qual cosa inclou tant el desbrossat com la recollida d’escombraries, així com en unes tasques posteriors a la Plantada, que consisteixen en fer el seguiment i conservació de les espècies plantades durant 8 mesos.

En tot aquest temps, es realitzaran diferents accions de reg i col·locació d’un encoixinat al voltant de les plantes per ajudar a mantenir la humitat del sòl i reduir les herbes que creixen al voltant de les noves espècies plantades.