.

La Revetlla Remullada en una edició anterior

La Revetlla Remullada en una edició anterior

L’arribada de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya i la Revetlla Remullada són els principals actes populars d’aquest dilluns després d’un cap de setmana carregat de propostes, esdeveniments i disbauxa.

Les festes de Sant Magí inicien el compte enrere i avui, vigília del Patró, Tarragona rep als portants de l’aigua de la Brufaganya amb els carros i cavalls entorn a les 18h.

El pelegrinatge de 60 kilòmetres va començar aquest dissabte 16 d’agost camí cap a les fonts de la Brufaganya on es recull cada any l’aigua “miraculosa” de Sant Magí per portar-la als tarragonins en un acte tradicional que enguany celebra 21 anys d’aquesta baixada de l’aigua cap a la nostra ciutat.

Hi formen part gairebé una setantena de persones vinculats a l’acte per tradició familiar i membres de la Confraria de Sant Magí. La comitiva queda formada per uns vuit carros més altres dos que s’afegeixen a Tarragona, el d’autoritats i el de la gran bota, tirats per uns 12 cavalls en total.

Els portants van arribar dissabte a la tarda arriben a la Brufaganya on van recollir l’aigua i celebrar missa a la Capella de les Fonts, diumenge al matí van iniciar la sortida cap a Santes Creus amb parades a Qureol i el Pont d’Armentera. A la tarda cap a Bràfim per Aiguamúrcia i aquest dilluns al matí per Nulles cap a l’Argilaga, La Secuita i Pallaresos fins a Sant Pere i Sant Pau on tindrà lloc el dinar de germanor.

A la tarda sortida cap a Tarragona on arribaran entorn a les 18h per l’Avinguda Rovira i Virgili i cap a les 19h a la Plaça de la Font on tindrà lloc la benedicció per part de l’arquebisbe de Tarragona i finalment cap a les 20h la pujada cap a la capella del Portal del Carro amb els 4.000 litres que realment transporta a la ciutat EMATSA.

A les 20.30h a la Plaça de la Font hi haurà ball de Gegants amb els Negritus, els Moros i els Vells, mentre que de cara a la nit, ja està tot preparat a la Plaça del Rei per celebrar la popular, refrescant i multitudinària Revetlla Remullada a les 23.30h amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i Dj REMulla’t en una combinació d’aigua i música amb els tradicionals efectes aquàtics i ruixadors del Carro, la Síndria, la Petxina Pelegrina i el Càntir.

Al mateix temps, a la Plaça de la Font hi haurà revetlla amb les orquestres La Banda Puig i The Covers Band. També hi haurà música al Parc de Saavedra com totes les nits.

*Consulta el programa complet de les Festes de Sant Magí en –aquest enllaç-