.

.

TOTS 21

La Baldufa Teatre amb ‘Bye Bye, Confetti’. Foto: Cedida

El Morell es troba a les portes d’un cap de setmana molt especial, en què teatre, circ, dansa i música tornaran a ser protagonistes i a sortir als carrers i les places amb motiu de la sisena edició del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del municipi. Divendres 9 d’abril el tret de sortida el donarà una proposta ja tradicional, La Fàbrica dels Talents, un espai que arriba a la seva quarta edició i que aposta pels artistes morellencs més joves, alhora que els ofereix un indret per exhibir les seves millors habilitats. Ja al vespre, la companyia Vaivén Circo oferirà ‘Esencial’, un espectacle de circ per a tots els públics en què cinc personatges juguen, somien, i viuen un viatge d’aventures que ens portarà a llocs remots on la decisió vital serà agafar el camí més senzill.

Dissabte 10 d’abril arribarà la reconeguda companyia lleidatana La Baldufa Teatre amb ‘Bye Bye, Confetti’, on tres pallassos ploren la mort del seu líder. L’absència del pare espiritual que els guiava és notòria, el buit que ha deixat sembla absolut, la manca de lideratge els desconforta, els aclapara, els mortifica: la desolació! Algú haurà de substituirlo?! També hi haurà lloc per a la dansa de la companyia Iron Skulls amb ‘No sin mis huesos’, una peça que commemora el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes (Abril 1616). Iron Skulls revisa la biografia de l’escriptor per influenciar de la seva història i el context sociopolític de l’Espanya del Segle d’Or, on troben com a principals temes de creació dels conceptes de religió i d’exèrcit. I per tancar la jornada, un particular muntatge d’Hutsun+Ortzi amb la txalaparta i les acrobàcies com a protagonistes, sota el nom d’’Urbasa’.

Per finalitzar la mostra, diumenge 11 d’abril, comptarem amb els ‘Escargots’ i l’humor de la companyia Slow olou. Cada cop que plou els passa, és normal, són mol·luscs gastròpodes i ja se sap, els quatre tentacles es desperten de forma intuïtiva i es veuen obligats a seguir el seu instint, i no els queda més remei que emprendre el viatge arrossegant la conquilla. La companyia Cris-is presentarà l’espectacle d’humor casolà ‘Home’, que explica com en una casa miserable, una parella viu la seva penosa rutina. Drama al servei de la comèdia i riure del bo, del sonor, del que cura. I el punt final a tres dies trepidants el posarà la proposta de circ de la companyia Capicúa, ‘Koselig’, en què cinc personatges insòlits conviuen en un carruatge multifuncional, on de la rutina es fa un joc, el caos pot convertir-se en una quotidianitat extraordinària, els records es gronxen en el trapezi, les il·lusions pugen al pal i les experiències s’enreden a la corda doble

Entrades ja a la venda

Val a dir que aquest esdeveniment, organitzat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Morell, enguany s’ha adaptat a les circumstàncies actuals i oferirà diverses propostes culturals de forma totalment segura. Així, es faran entrades i sortides esglaonades a totes les propostes, mantenint les distàncies de seguretat, amb ús obligatori de mascareta, realitzant neteja de mans amb productes hidroalcohòlics i mesurant la temperatura de tots els assistents.

A més, hi ha aforaments limitats en tots els espectacles i cal adquirir una entrada simbòlica que té un preu de 2 euros. “Aquestes entrades bescanviaran per uns bons de comerç del mateix valor, que es podran gastar en qualsevol dels establiments adherits a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell”, detallen les regidores de Cultura, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas.

Les entrades s’han posat a la venda avui dimarts 6 d’abril a través de elmorell.koobin.cat i alguns espectacles ja han penjat el cartell de comple

Redacció