TOTS 21

Antonio Poveda, membre del Club Tennis Tarragona, serà el director esportiu de la mateixa modalitat a Tarragona 2018, rol que assumeix sovint al club. Foto: David Aymerich.

Ja són menys de dos mesos per poder gaudir a Tarragona de l’esdeveniment esportiu més important dels últims anys i qui sap si també de la història recent a les nostres terres. Gairebé 4.000 esportistes competiran del 22 de juny a l’1 de juliol als XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 en diferents modalitats esportives i competicions que seran retransmeses en un desplegament televisiu sense precedents que donarà la volta al món.

Una situació beneficiosa que afectarà a tots els esports i, entre ells, el tennis. Modalitat que acolleix la mateixa seu dels Jocs, Tarragona, i en conseqüència el Club Tennis Tarragona. Un espai immillorable per poder gaudir dels jugadors internacionals de totes les regions de la conca mediterrània que aviat despuntaran en el rànking mundial i, en el cas del nostre país, reputats i coneguts esportistes d’elit que, malauradament, encara estan per confirmar.

Molts equips internacionals portaran a Tarragona seleccions dignes de Copa Davis, assegura Poveda, el qual admet el molt bon ritme de les inscripcions. Foto: David Aymerich.

Així doncs, la modalitat del tennis comptarà també amb una figura molt important que cal sumar a la seva organització, el director esportiu Antonio Poveda. “En tots els esports hi ha un director de competició”, expressa contundent Poveda a la primera pregunta plantejada al voltant d’aquesta important i desconeguda figura, “és el responsable del desenvolupament de la competició, com es jugarà”, afegeix per aclarir-ho tot plegat.

Principalment, la figura de Poveda a Tarragona 2018 serà molt important per la seu de tennis, ja que és ell qui regula “els esportistes, les seves inscripcions i la gestió de material”, per exemple. També “que les pistes estiguin a punt, l’organització dels jutges o el calendari de qui jugarà cada dia”, continua explicant el director esportiu de tennis, el qual destaca de vital importància el garantir que “les instal·lacions estiguin a punt –vestuaris, dutxes, serveis, etc– juntament amb la coordinació de voluntaris i el col·lectiu que recull les pilotes” durant els partits.

A partir del dia 26 de juny, i durant quatre dies, el Club Tennis Tarragona té el repte d’assolir amb solvència una competició del tamany dels XVIII Jocs Mediterranis. Foto: David Aymerich.

Per l’altre costat, encara que fins el mes de juny no es podrà confirmar res des de l’organització, Poveda explica en referència a les inscripcions que “cada país inscriu normalment dos homes i dues dones –a la competició– però, aquest any ja s’han inscrit, pel moment, entre vuit i deu persones per sexe”, una dada que explica la importància del tennis a Tarragona 2018 i la seva positiva projecció actual. Estem parlant “del doble de països inscrits a aquestes alçades, els quals portaran equips de Copa Davis, el millor que puguin tenir” explica Poveda entusiasmat.

Finalment, respecte al camí dels XVIII Jocs Mediterranis i el seu llegat, Poveda admet que desitjaria “més rebombori a la ciutat”, però està convençut que Tarragona 2018 “agradarà”, “no tinc cap dubte del nivell de les nostres competicions” afirma el director esportiu. Ara, “el repte és mantenir el nivell, donar el màxim com a club i institució” tanca Poveda en referència al Club Tennis Tarragona i els seus companys.

David Aymerich