.

.

TOTS 21

Anna Solé després de l'entrevista a la seu d'Unió. Foto: Tarragona21

Anna Solé després de l’entrevista a la seu d’Unió. Foto: Tarragona21

Anna Solé va néixer a Tarragona l’any 1957. Està casada i té dues filles. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB ha treballat com a funcionària del Ministeri de Justícia, diputada al Parlament de Catalunya des de 2012 i des de juliol de 2015 és la representant dels diputats d’Unió al Parlament en el comitè de govern i candidata a la demarcació de Tarragona pel 27S.

Els resultats de les enquestes deixen a Unió fora del proper govern de la Generalitat?

Hi ha posicions extremes que s’han fet gegantines però també hi ha una part de l’electorat que està en una posició central i no se sent. Costa pair el fet que acabem de sortir de la federació.

El temps ha jugat en contra vostra?

Com a partit no hem tingut massa temps per depositar el nostre missatge entre els ciutadans. No tenim referent històric. D’altra banda, nosaltres no hem fet vacances per preparar la campanya.

Quin ha estat el factor que ha fet més mal a Unió?

Unió no ha marxat, sinó que són altres els que s’ha radicalitzat. Des de l’any 31 que el partit aposta pel dret a decidir, per la integració i l’ estabilitat. Necessitem d’aquests elements per fer un camí més ràpid.

A què es refereix amb integració?

Les coses s’han de fer des de la legalitat però amb el govern de l’estat actual és impossible. El govern de Rajoy pateix d’un gran immobilisme però Catalunya no pot permetre’s sortir d’Europa perquè si sortim no tornarem a entrar

Com lluitar contra el centralisme del govern de Rajoy?

A les properes eleccions generals canviarà el panorama d’estat. A Espanya s’ha configurat ajuntaments totalment diferents i el PP ha perdut la seva hegemonia. Està passant factura la crisi i estem segurs que en els propers mesos hi haurà moviment.

Anna Solé fent declaracions la nit d'inici de campanya. Foto: Tarragona21

Anna Solé fent declaracions la nit d’inici de campanya. Foto: Tarragona21

Quins són els eixos principals de la campanya?

Per una banda, el nacional, nosaltres apostem pel procés. També criem fonamental l’estabilitat social que lliguem completament a les polítiques familiars i l’altre eix és l’econòmic mitjançant la creació d’ocupació.

Com vol potenciar Unió l’ocupació?

Una de les propostes és el defensor de l’autònom, una figura que treballaria dins de les administracions publiques.

Si Unió aconsegueix representació parlamentaria al costat de qui es sentirà més còmode governant?

No combregarem amb Ciutadans ni amb PP perquè hi ha hagut una radicalitat molt rància. Tampoc podem lligar les nostres polítiques amb partits d’esquerra. Nosaltres estem disposats a parlar de tothom que parli des del procés i el diàleg.

Quines prioritats té la demarcació de Tarragona?

En primer lloc la generació d’ocupació sobretot a Ponent fins reduir-la al 15%. Així com solucionar els greus problemes de comunicació –RENFE i N-340-. Unió també aposta pels Jocs del 2017. Creiem que la iniciativa dóna projecció internacional i suposarà un creixement, el que no podem és fer el ridícul.

Què ha après els darrers anys al Parlament?

Per Unió la política és servei. He estat dins la política i he après la pràctica parlamentaria però també he après el que no s’ha de fer en política. Els tacticismes polítics sovint obliden al ciutadà. En aquests anys m’he dedicat a atansar el Parlament a la gent.