.

.

TOTS 21

La voluntària Anna Magadan a les oficines de Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

L’Anna Magadan somriu orgullosa en destacar que és voluntària responsable als XVIII Jocs Mediterranis que acollirà la ciutat de Tarragona com a seu organitzadora aquest 2018 (concretament del 22 de juny a l’1 de juliol). “Jo estic vinculada amb els Jocs des del començament”, reivindica Magadan en ser preguntada sobre quan va començar la seva vinculació amb l’esdeveniment olímpic.

“Jo ja era voluntària del Patronat Municipal d’Esports i havia estat voluntària també dels Jocs Juvenils de les ciutats germanes de Tarragona”, amb el qual, “era una cosa que m’agradava i he seguit fent”, diu recordant una llarga trajectòria que expressa un clar compromís amb la seva ciutat com a ciutadana, ja que cal tenir en compte i ser conscient de la responsabilitat que Tarragona porta entre mans.

Així doncs, no és d’estranyar que l’esport hagi estat el factor clau per a què Magadan s’apuntés com a voluntària (i segueixi sent-ho amb el pas dels anys). “Tinc dos fills esportistes i jo he sigut remera també” al Reial Club Nàutic de Tarragona. “L’esport és un fet molt natural a la nostra família”, continúa Magadan, que va començar les seves accions com a voluntària i, poc a poc, va assolir la seva posició actual de voluntària responsable.

Magadan creu que els Jocs han de mostrar la part històrica de Tarragona. Foto: David Aymerich.

“Al començament feia petites accions, com ajudar a l’organització d’una cursa. Estar acordonant les cantonades perquè la gent i els cotxes no passessin i, a partir d’aquí, cada cop més coses amb més responsabilitat”, explica, que no té cap dubte del seu punt fort: “Parlo anglès i francès”, un fet que l’ha portat a presenciar les reunions del Comitè dels Jocs, de membres del Comitè Internacional o, per exemple la setmana passada, la reunió organitzada a la Casa Canals entorn a les subseus.

En conclusió, “a mi m’agrada el protocol; més que estar en un esport, m’he apuntat a protocol”, argumenta Anna Magadan respecte al rol que li agradaria desenvolupar a Tarragona 2018, un esdeveniment que “ja ens deixa algunes instal·lacions que feien molta falta” i que espera que “doni a conèixer Tarragona a nivell internacional”. Gràcies a la seva tasca com a voluntària, Magadan ha descobert “un esport que em va agradar molt, amb molta acció, l’hoquei sobre patins”.

David Aymerich