TOTS 21

AnimaNaturalis recorda que els correbous que es van fer al Morell al 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015 tampoc van comptar amb la documentació necessària que exigeix la llei

AnimaNaturalis recorda que els correbous que es van fer al Morell al 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015 tampoc van comptar amb la documentació necessària que exigeix la llei

Aquest divendres 19 de juliol arrenquen les festes majors de El Morell, a Tarragona, on hi ha programats 4 espectacles taurins de correbous pels dies 27 i 28 de juliol.

AnimaNaturalis ha tingut coneixement a través de regidors d’Units Pel Morell – Acord Municipal (UMP) que l’Ajuntament del Morell ha sol·licitat al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles a Tarragona
el permís per a realitzar correbous per a les seves festes majors sense sotmetre l’acord de l’aprovació d’aquesta activitat a cap sessió plenaria municipal dins dels temps que marca la llei: 10 dies hàbils.

Des d’Units Pel Morell – Acord Municipal (UMP) denuncien que «L’Ajuntament ha començat la casa per la teulada un cop més i ha sol·licitat el permís a la Generalitat sense comptar amb la valoració prèvia del ple que marca la llei» es queixa un dels regidors de la formació, Albert Roig. «L’acord de ple és necessari perquè és el que recull la voluntat dels diferents grups municipals i qui ordena, o no, la intenció de fer correbous i per tant, el primer pas a fer», denuncia.

L’article 6.1.d) de la Llei 34/2010 que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya, exigeix, per a l’obtenció de la corresponent autorització administrativa, que l’ajuntament presenti dins dels deu dies hàbils una sèrie de documentació, inclòs l’acord del ple de l’ajuntament pel qual s’aprova el programa d’espectacles taurins.

Regidors d’Units Pel Morell – Acord Municipal (UMP) han assegurat a AnimaNaturalis que aquestes irregularitats no són una novetat a El Morell, i que un cop revisades totes les actes dels plens dels anys compresos entre el 2011 al 2015, no es va sotmetre mai a votació laprovació dels correbous i així i tot, la Generalitat els va autoritzar.

Des d’AnimaNaturalis han advertit a l’Ajuntament que anul·li els correbous programats pel proper cap de setmana i també s’ha posat al corrent al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles a Tarragona
perquè no torni a passar el mateix dels altres anys.

«És insòlit i greu que dues institucions hagin passat per alt la Llei durant 5 anys», explica Aïda Gascón, presidenta d’AnimaNaturalis. «L’Ajuntament no ha presentat els papers que tocava a temps i ara esperem que aquest cop la Generalitat revisi la documentació i la llei abans de concedir permisos».

Aïda Gascón considera que al Morell no hi ha afició real per fer correbous i que generen força polèmica: «No estaria de més sotmetre a votació l’aprovació dels correbous no només pel ple, com dicta la llei, sinó també per tota la ciutadania del Morell a través d’una consulta».