.

.

TOTS 21

Àngel Ros, llegint el pregó de la Setmana Santa. Foto: Mauri

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat aquest diumenge que Tarragona i Lleida cada vegada col·laboren més en diferents temes, un dels quals és “l’àmbit de les comunicacions”. En aquest sentit, Ros ha recordat que “hi ha una assignatura pendent en aquest país”, que és “la no existència d’una autovia” entre les dues capitals.

L’alcalde de Lleida ha assegurat que seria important de cara al turisme, però també pel “primer sector productiu del país, l’alimentari”.

Àngel Ros ha fet aquestes declaracions després de donar el tret de sortida oficial a la Setmana Santa de Tarragona, de la qual ha estat pregoner. Ros, acompanyat per l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, ha assistit també a la benedicció de palmes i rams.

“La comunicació entre Tarragona i Lleida és un factor de competitivitat claríssim per la nostra economia”. Així de contundent s’ha mostrat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquest migdia a Tarragona. Ros s’ha referit d’aquesta manera a una de les “assignatures pendents” d’aquest país, l’A-27, i ha remarcat la necessitat que s’acabi de tirar endavant aquesta infraestructura. Així, creu que seria molt important pel sector turístic però, sobretot, pel sector alimentari, “el primer sector productiu del país”.

Tret de sortida a la Setmana Santa de Tarragona

Ros ha estat designat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, una entitat que alterna, any sí any no, una personalitat tarragonina amb una de fora de la ciutat. D’aquesta manera, l’alcalde de Lleida ha agafat el relleu al vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, i regidor a l’Ajuntament de la ciutat, Albert Vallvé, que va pronunciar el pregó de l’any passat.

Ros, que ha reconegut que ser pregoner ha estat “un honor”, ha basat el seu discurs en el binomi raó-fe i s’ha referit, entre moltes altres qüestions, a un bisbe renaixentista que van compartir Lleida i Tarragona.

L’alcalde lleidatà ha buscat en tot moment aquesta relació entre les dues capitals, que ha assegurat que existeix a molts nivells. Així mateix, Àngel Ros ha assegurat que la Setmana Santa de Tarragona és un referent per tot el país. En aquest sentit, ha lloat que fos declarada, el 2009, ‘Festa tradicional d’interès nacional’, i ha manifestat que també ho hauria de ser a nivell estatal.

L’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Tarragona, ha estat presidit per autoritats com l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, o Joaquim Julià, president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa.