.

.

TOTS 21

El portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín.

Reforçar els recursos per oferir un servei adequat, revisar els protocols d’atenció al públic per recuperar el tracte personal, mantenir obertes les oficines de servei públic especialment les situades als barris, suprimir el cobrament de comissions de manteniment a pensionistes o promoure que en totes les entitats bancàries de la ciutat hi hagi una atenció preferent a les persones grans per part de gestors bancaris convenientment formats. Aquest són alguns dels objectius de la moció que el grup municipal del PSC defensarà al Ple d’aquest divendres, instant a l’Ajuntament de Reus i al Govern de la Generalitat a treballar plegats per aconseguir cadascuna de les 14 propostes que proposa el grup socialista en aquesta moció.

El portaveu socialista Andreu Martín ha explicat que “en els darrers mesos hem assistit al tancament sistemàtic de diverses sucursals bancàries a la nostra ciutat, un problema que afecta a tot Reus, però principalment als barris”. En aquest sentit, i per no posar en perill l’atenció als col·lectius més vulnerables, Martín afirma que el grup municipal socialista ”instarà a l’Ajuntament de Reus que exigeixi la protecció dels consumidors/es i usuaris/es davant de situacions de vulnerabilitat social i econòmica per tal que s’aturi el tancament d’oficines”.

“Part de la ciutadania no és capaç de fer front al llenguatge burocràtic de les màquines sense la presència d’una persona que l’assessori a entendre què li demana el caixer o sistema informàtic. No hi ha cap dubte que la digitalització és el futur, però no pot ser que aquesta s’empri únicament amb la finalitat de tancar oficina i reduir costos empresarials i plantilles de personal, deixant desateses moltes persones que necessiten l’atenció personalitzada” lamenta el portaveu Andreu Martin.

Amb el propòsit d’avançar contra l’exclusió financera que pateix part de la ciutadania reusenca, Martín sol·licita a les entitats bancàries reforçar els recursos per un oferir un servei adequat a la gent gran que no pot accedir a les gestions online i insta que l’Ajuntament faci una campanya informativa per tal de fer arribar a les persones grans un suport administratiu en aquelles gestions que ho necessiti. “És urgent fer-ho, la bretxa digital no pot convertir-se en un problema sine die. La manca d’atenció personal a aquest grup de persones va en detriment de la seva autonomia i capacitat d’autogestió de les finances pròpies. També ho és, per totes aquelles persones més vulnerables econòmicament i que no disposen de mitjans suficients per fer front a les despeses de la digitalització domèstica, ni a la creixent despesa financera  que genera tenir un compte bancari.“

Per tot plegat, Martín encoratja al govern municipal a aprovar aquesta moció que el grup socialista presentarà aquest divendres per tal de demanar a les entitats bancàries un servei i atenció adequats als usuaris i usuàries. “Cal que les entitats bancàries facilitin les gestions a la ciutadania, especialment a la més vulnerable, i es treballi per tal d’evitar més tancament d’oficines bancàries als barris de la nostra ciutat. El marc normatiu legal reconeix a tota la ciutadania el dret a disposar dels serveis bancaris. És inacceptable que mentre els beneficis de les entitats bancàries i els sous dels seus directius es disparen, aquestes entitats segueixin amb les seves polítiques d’ampliació dels cobraments de comissions, d’acomiadaments de milers de treballadors i treballadores, i d’empitjorament de la qualitat del servei, amb menys punts d’atenció i menys atenció personalitzada” posa de manifesta Martín

Redacció