.

.

TOTS 21

Andreu Martín, durant l’acte de proclamació com a alcaldable. Fotos: PSC

Andreu Martín ha estat proclamat aquest vespre en assemblea extraordinària com a alcaldable del PSC per a les eleccions municipals del 2023, després de finalitzar el procés de primàries com a única candidatura presentada i amb un suport ampli de la militància. L’actual portaveu del Grup Municipal repetirà així per segona vegada consecutiva com a alcaldable, després de fer-ho el 2019, quan va aconseguir passar de quatre a sis regidors. “Em veig amb més força i il·lusió que el 2019, ha arribat el moment del canvi i nosaltres som l’alternativa il·lusionant per avui, no per quan comenci la campanya electoral o d’aquí a tres mesos, per avui mateix”, ha manifestat Martín.

“És obvi que l’alcalde serà un altre -afegia-, perquè l’actual no es presentarà, però no només necessitem aquest relleu, necessitem també un canvi del model de governança”. En aquesta línia, Martín ha remarcat que “nosaltres tenim un equip que pot governar per recuperar l’orgull de Reus i dels seus ciutadans, per tornar a ser la ciutat oberta, capdavantera i referent que mereixem els reusencs i reusenques i que vam tenir en etapes en què nosaltres hem estat governant”, i ha sentenciat que “és important que la ciutadania senti que Reus és casa seva, que s’hi trobin a gust en tots els barris de la ciutat, que no se sentin desplaçats”. Martín és conscient que “hi ha molta feina a fer en aquest aspecte, perquè en aquests anys no s’ha volgut gestionar una qüestió complexa, però nosaltres no tenim por”.

En la seva intervenció davant la militància i simpatitzants, l’alcaldable ha repassat el paper del PSC com a líder de l’oposició on han fiscalitzat l’acció de govern, però també han arribat a pactes per fer avançar la ciutat. “Hem col·laborat perquè la ciutat disposi de polilleugers, també hem treballat per tenir l’estació de Bellissens, que aviat serà una realitat, i estem lluitant perquè l’estació intermodal també ho sigui”, ha exemplificat Martín, deixant clar però que “també ens hem enfrontat al govern en el Centre Aquàtic i de Fitness, en el tancament del Mercat del Carrilet o en la nova contracta de la brossa”.

Martín ha encoratjat a tots els assistents a col·laborar activament per fer realitat el canvi a la ciutat de Reus, perquè “només entre tots aconseguirem recuperar aquesta ciutat que tant trobem a faltar, nosaltres escoltem la ciutadania i la volem posar al centre de l’acció, perquè la ciutat ha de ser de tots els reusencs i reusenques”. A l’assemblea, celebrada a la seu de l’agrupació, han assistit l’alcaldable de Tarragona i diputat al Parlament, Rubén Viñuales, l’alcaldable de Valls i diputada al Parlament, Rosa Maria Ibarra i el diputat Joan Ruiz, entre altres. Qui no ha pogut assistir per motius d’agenda ha estat la diputada al Congrés dels Diputats, Sandra Guaita, qui ha enviat un vídeo donant tot el suport a Andreu Martín i lamentant no poder ser-hi presencialment.

Redacció