TOTS 21

El reusenc Silvio Álvarez s'estrena  Altafulla. Avui ha tocat 'Llops' per a la premsa. Foto: Tarragona21

El reusenc Silvio Álvarez s’estrena Altafulla. Avui ha tocat ‘Llops’ per a la premsa. Foto: Tarragona21

Andrea Motis i Joan Chamorro seran indiscutiblement els caps del cartell de la tercera edició del festival Altacústic d’Altafulla, que se celebrarà als carrers i places de la vila del 21 al 23 de juliol i que presenta un variat repertori amb dues grans novetats: s’amplia de tres a cinc els recintes a l’aire lliure de celebració de concerts, i es passa de 10 a 12 intèrprets. La música acústica, íntiam, de nou en un marc espectazcular com és la Vila Closa d’Altafulla. Tots els concerts menys el d’Andrea Motis seran gratuïts.

Aquest matí s’ha presentat a la plaça de Sant Antoni, darrera el Castell d’Altafulla, i justament un dels dos escenaris nous d’enguany, el certamen que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de juliol. A l’acte de presentació hi ha assistit l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar; Sascha Siebenmorgen, responsable de la plataforma internacional Gigmit a l’Estat espanyol i nou col·laborador de l’Altacústic, i Silvio Álvarez, artista participant al festival, que al final de la presentació ha presentat la seva cançó «Llops».

L’aposta per la qualitat i el petit format són l’esspencia del festival. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha subratllat «la promoció de la cultura i el patrimoni com a element fonamental de les polítiques de promoció d’Altafulla» en què ha remarcat que l’Altacústic n’és una acció singular i diferenciada.

L'alcalde, durant la presentació de l'Acústic

L’alcalde, durant la presentació de l’Acústic

Com a novetat destacada en aquesta tercera edició és l’ampliació dels escenaris que s’incrementen en dos més com són la Pallissa de l’Era del Senyor, i l’Escenari del Castell, al costat de la plaça de sant Antoni, tal i com ha explicat la regidora de Cultura, Montse Castellarnau. Aquests dos se sumen als escenaris habituals com l’Escenari del Pou (a la plaça del Pou); l’Escenari de la Placeta (a les escales de La Placeta); i l’Escenari Estrella (a les Escales del carrer Nou).

En aquesta nova edició també augmenta el número de grups que hi actuaran, que passa dels 10 als 12 d’enguany, dels quals vuit presenten disc nou a l’Altacústic. Les formacions que hi participaran són: un artista de la productora Gigmit (per concretar); Lu Rois; Andrea Motis, Joan Chamorro i Josep Traver; The Crab Apples; Enric Verdaguer; Maria Arnal i Marcel Bagés; Pantaleó; Inspira; Judit Neddermann; Silvio Álvarez; Marion Harper, i El petit de Cal Eril.

El director artístic, Kike Colmenar, ha destacat que l’Altacústic «torna a apostar pels joves talents i per la qualitat dels concerts». En aquest sentit, enguany entra la col·laboració de Gigmit, plataforma alemanya i internacional de joves talents. L’entrada és lliure a tots els concerts a excepció de l’actuació de Joan Chamorro i Josep Traver. El preu de l’entrada per aquest concert, a la Pallissa de l’Era del Senyor, és de 16€ anticipada a l’Ajuntament d’Altafulla, i de 20€, a www.tarracoticket.cat.

L’horari dels concerts serà a partir de les 20h fins les 24h de la mitja nit durant els tres dies que s’allarga el certamen.

El festival torna a comptar enguany amb el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració dels restaurants i bars del municipi. El pressupost és de 15.000 €. Al web del festival www.altacustic.cat ja es pot descarregar la programació en format pdf. Venda d’entrades a tarracoticket.cat i a l’Ajuntament d’Altafulla.