.

.

TOTS 21

La candidatura de Manel Albiac

La candidatura de Manel Albiac

Manel Albiac ha conseguit una victòria incontestable en les eleccions que s’han celebrat avui al Col·legi d’Advocats de Tarragona. A diferència de fa quatre anys, quan un grapat de vots li va donar el deganat, han estat 851 paperetes les que ha aconseguit, contra 487 del seu oponent, l’exregidor Xavier Tarrés. La participació ha estat de 724 col·legiats sobre un cens de 1.336. S’ha registrat quatre vots en blanc i tres nuls. El vot dels advocats en exercici té un valor doble respecte als que no ho estan.

Dues eren les candidatures que competien, l’encapçalada per Manel Albiac, continuïista, i la de Xavier Tarrés, que tot i comptar amb gent jove tenia l’estigma d’estar apadrinada per anteriors degans del col·legi, col·legi que en el mandat anterior va viure serioses lluites entre els dos sectors. Albiac ja va anunciar a la campanya electoral que aquest serà el seu segon i darrer mandat.

Un moment de les votacions que s'han celebrat en la jornada d'avui. Foto: Cedida

Un moment de les votacions que s’han celebrat en la jornada d’avui. Foto: Cedida

En les primeres declaracions fetes un cop coneguda la victòria, Albiac ha firmat que “es premia el model de gestió que hem impulsat aquest quatre anys”. El guanyador considera que el resultat “és un vot de confiança a tot l’equip”. La prioritat per aquests quatre anys “serà continuar apostant per una gestió rigorosa, orientada a les necessitats dels col·legiats i buscant la màxima participació d’aquests”.

Durant la campanya electoral va resumir les prioritats del seu programa, que basa en “els col·legiats i col·legiades la seva raó de ser. Per això els hi ha fet i els hi farà costat: lluitant per a un Torn d’Ofici remunerat tal com cal i puntualitat amb els pagaments; amb una formació continuada i gratuïta, posant al seu abast tot el material necessari per desenvolupar la seva professió; procurant que els pagaments de quotes o serveis siguin els menys possibles i els que són necessaris retallar-los al màxim”.

També busca augmentar la participació a les comissions i seccions col·legials i creant-ne de noves, i “potenciar el suport als advocats joves i convertir el col·legi pioner en les noves tecnologies.” Albiac també ha assenyalat la importància de potenciar la presència del Col·legi d’Advocats de Tarragona en els diferents territoris. L’ens col·legial està integrat pels professionals de les comarques del Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Baix Penedès.

La llista de Xavier Tarrés

La llista de Xavier Tarrés

Xavier Tarrés

Per la seva part, Xavier Tarrés competia amb la idea de renovar el Col·legi. “Cal que el Col·legi faci més coses per als associats”, començant per ajudar als professionals que estan patint la duresa de la crisi, afirmava a aquest digital. “Hi ha una situació de necessitat de serveis per part del col·legiat i més quan l’adversitat ho demana”, afirmava el candidat a Tarragona21 quan va decidir presentar-se.

Si hagués guanyat, hagués proposat a la resta de 13 col·legis d’advocats de Catalunya constituir un “front comú” davant la Generalitat per incrementar la retribució del torn d’ofici.

J. G.