.

El director artístic del Centre d’Art, Jordi Abelló; la regidora de Cultura, Begoña Floria i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, aquest matí.

El director artístic del Centre d’Art, Jordi Abelló; la regidora de Cultura, Begoña Floria i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Agràs, aquest matí.

Sota el nom de ‘Teler de llum’ el Centre d’Art de Tarragona enceta una nova etapa amb treballs de fotografia i imatge amb l’objectiu d’apropar diverses manifestacions de l’art contemporani a la ciutadania a partir de formats d’exhibició i difusió diversos en plafons i espais de la ciutat com el Tinglado 2, la pantalla de la Tabacalera, Les Gavarres o l’estació de busos, entre altres.

Amb un pressupost de 120 mil euros finançat a parts iguals entre la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona, el Centre d’Art impulsa un projecte de mediació i difusió integrant-se en la Xarxa de Centres d’Art de Catalunya, ha explicat avui la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, amb la intenció “d’arribar al màxim públic possible” ha dit Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura del govern català.

L’àmbit de treball se centrarà en la fotografia i la imatge en un sentit ampli per acollir diverses manifestacions de l’art contemporani com el videoart, l’art urbà, les projeccions audiovisuals, entre altres, amb el clar objectiu d”emocionar i captivar l’atenció dels ciutadans, transmetent valors positius” ha explicat el director artístic del Centre d’Art, Jordi Abelló qui considera que “fins ara l’art contemporani s’ha limitat a les quatre parets del museu marcant molts distancia amb el públic” i per aquest motiu el repte principal serà “involucrar i inserir-lo a la vida i quotidianitat dels ciutadans” ha remarcat.

Teler de Llum

Pel que fa al nom, Abelló explica que ‘teler’ fa referència a l’antiga farinera de Tarragona on un cop acabada la seva activitat va esdevenir un lloc de creació d’art i de telers i tapissos exposats a diverses parts del món com les Torres Bessones, i ‘llum’ com “la via perfecte per una visualització de l’art de forma especial” servint tot plegat com una metàfora.

El pla d’acció contempla promoure la creació local i nacional d’art contemporani basat en la fotografia i la imatge visual mitjançant projectes expositius en llocs poc convencionals o que fins ara no s’havien pensat com espais per mostrar-hi art. És el cas de l’estació de busos amb l’Estació Creativa que ja fa temps està en marxa, els vuit plafons de Display repartits per diversos indrets de la ciutat, Murs que parlen a espais com el Kesse, el videoart a pantalles de la ciutat com la de la Tabacalera, el Tinglado 2 del Moll de Costa o fins i tot s’ha pensat en Les Gavarres per “portat l’art a un lloc on la gent acostuma a anar per oci per tal d’apropar-los-hi” comenta Abelló. A la vegada internet, la web i les xarxes socials seran vies per difondre el projecte i les seves accions.

S’obre el concurs públic del projecte de mediació

A més de la difusió, és important el projecte de mediació que obre avui mateix el seu concurs públic per aconseguir que el Centre “tingui una vinculació específica de l’àmbit educatiu i amb accions adreçades a aquest col·lectiu”. També accions d’incidència social i comunitari fomentant la “participació activa i directa” de la ciutadania.

El projecte compta amb la direcció i coordinació de l’Ajuntament a més d’una Comissió de Seguiment i una Taula de Treball. El calendari preveu que les noves accions comencin al mes de maig.

-Adrià Recasens-