.

Presentació aquest matí de l'esdeveniment esportiu sobre vòlei que acollirà Tarragona

Presentació aquest matí de l'esdeveniment esportiu sobre vòlei que acollirà Tarragona

La Platja de l’Arrabassada de Tarragona serà escenari del 7 al 10 d’agost de diversos esdeveniments esportius de vòlei platja que serviran a la ciutat per posar-se a prova de cara al 2017 en què serà seu d’aquest esport.

Tarragona acollirà d’una banda el 7 d’agost la fase Final del Màster Campionat de Catalunya Vòlei Platja, i del 8 al 10 d’agost la quarta prova del Beach Volley Tour, Circuit Nacional d’aquest 2014.

Els anomenats ‘I Internacionals Ciutat de Tarragona, com a quarta parada del Madison Beach Volley Tour 2014 aterren a la ciutat amb els millors jugadors en l’únic circuit professional de vòlei platja a Espanya en tres dies d’intensa activitat i més de 4 mil metres quadrats d’instal·lacions. La cita esportiva comptarà a més amb un gran espai d’oci, hostaleria i animació amb activitats paral·leles.

Les mateixes instal·lacions serviran per a tots dos esdeveniments. Dijous 7 d’agost la final del Master Campionat de Catalunya de Vòlei Platja on esdevindrà una parella guanyadora del circuit català després de sis proves Open homologades, ha explicat la presidenta de la Federació Catalana de voleibol, Maribel Zamora que ha parlat de “nivell altíssim” en la competició que s’oferirà.

Tarragona es provarà com a seu del vòlei

Del 8 al 10 d’agost serà el torn del torneig nacional amb el Madison Beach Volley Tour que farà la seva quarta prova i parada a Tarragona després d’Eivissa, Madrid (amb platja artificial), Laredo i la final que arribarà a Fuengirola. La primera edició va tenir lloc a Cambrils i enguany s’ha pensat en Tarragona tenint en compte que serà seu d’aquest esport al 2017 en que acollirà els XVIII Jocs Mediterranis del 30 de juny al 9 de juliol de 2017, i li servirà per posar-se a prova en aquest sentit.

D’aquesta manera “Tarragona demostrarà que està preparada per acollir competicions esportives de primer nivell” i “una gran oportunitat per a la ciutadania, l’economia, l’esport i la imatge internacional de Tarragona, Catalunya i Espanya” ha destacat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, mentre que el responsable de Madison, Luis Garcia, ha manifestat que hi està convençut i que “és un plaer dur a terme l’esdeveniment en el marc dels Jocs del 2017” tan importants per a la ciutat i de projecció internacional.

Platja de l’Arrabassada

Tot i que encara no s’ha definit en quina platja Tarragona acollirà com a seu el vòlei al 2017, s’ha volgut escollir i posar a prova en aquesta ocasió la Platja de l’Arrabassada amb 550 metres de longitud, una de les que la ciutat té amb el distintiu de bandera blava de qualitat. Més de 4 mil metres quadrats acolliran la pista central amb capacitat per a 1.500 persones, pista auxiliar i zona recreativa.

Estrella Damm destaca com a principal dels patrocinadors. Hi haurà emissió pel canal Teledeporte el 15 i 16 d’agost i es posarà a disposició un bus gratuït de l’EMT que connectarà la ciutat amb la platja cada 40 minuts durant els dies de competició.

-Adrià Recasens-