.

.

TOTS 21

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural

Diversos alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat aquest dimecres pels micròfons de Constantí Ràdio per fer una lectura de textos i poesies en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna que es commemora aquest dijous, 21 de febrer.

Un total de 9 alumnes de diverses nacionalitats i procedències han llegit poemes i textos en la seva llengua d’origen, acompanyats de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny.

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre del 1999. Se celebra cada any el 21 de febrer. Aquest dia del 1952 estudiants i activistes del Moviment per la Llengua Bengalí que es manifestaven (a la llavors anomenada Bengala Oriental, avui Bangladesh, al Domini del Pakistan, on només estava reconegut com a llengua nacional l’urdú) van ser tirotejats pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka i tres joves estudiants i altres persones van morir. Per això la UNESCO va triar aquesta data per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, en reconeixement a aquelles morts

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural, atès que, com diu la mateixa UNESCO, “les llengües són les eines més poderoses per a la preservació i el desenvolupament del nostre patrimoni tangible i intangible”.

Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s’elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural.