.

El regidor de Cultura, Jordi Molinera, al centre, durant la presentació del Festival

La Plaça de l’Església d’Altafulla esdevindrà un any més a partir d’aquest dissabte 26 de juliol l’escenari que acollirà, fins el 23 d’agost, el 27è Festival Internacional de Música d’Altafulla. Els preparatius ja estan en marxa per, d’aquí a un parell de dies, poder donar el tret d’inici amb el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, que encetarà la mostra a les 22h.

El Cor Infantil Amics de la Unió va néixer l’any 1996 dins de l’Escola de Música creada aquell mateix any a la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers (Barcelona). Una entitat, aquesta, dedicada a la promoció i difusió de la música coral de de 1877.

El Cor, format per 39 veus blanques entre onze i disset anys, interpretarà obres de diferents períodes i estils, amb especial èmfasi a la música popular catalana i d’autor. El pianista David Gómez acompanyarà totes aquestes veus dirigides per Josep Vila Jover. Al llarg de la seva trajectòria ha actuat tant a Catalunya com a l’exterior, i sempre ha tingut crítiques molt favorables.

El Cor Infantil Amics de la Unió ha enregistrat diversos discs i també ha estat guardonat amb prestigiosos premis en certàmens internacionals. Actualment és considerat un dels cors infantils de més nivell del panorama musical català.

Increment en la venda d’entrades

Pel que va a la venda d’entrades, enguany se n’espera un increment, sobretot a través d’Internet, al lloc web www.tarracoticket.cat. El regidor de Cultura, Jordi Molinera, ha manifestat que les estadístiques indiquen que “si l’any passat, de cada tres tiquets, un era venut via online, enguany la xifra ha d’augmentar”.

Les entrades, però, també es poden adquirir de forma presencial a l’Oficina de Turisme d’Altafulla (plaça dels Vents), i a la plaça de l’Església les nits de concert a partir de les 21.00h. El preu de l’entrada per un concert és de 15€; el paquet de quatre concerts, de 51€; i l’abonament al festival, de 75€. Els titulars del Carnet Jove de la Generalitat gaudiran d’un 50% de descompte.

Un festival que, després de l’inici d’aquest dissabte comptarà amb cinc concerts de música coral i cambra més fins el 23 d’agost. Uns recitals escollits aquest 2014 per la direcció artística, que recau, una vegada més, al flautista Claudi Arimany.

El prestigiós músic compta també amb l’ajuda de Josep Maria Recasens, a la coordinació de l’esdeveniment. Com és habitual, l’organització del Festival internacional de Música d’Altafulla, que enguany arriba a la seva 27a edició, és a càrrec de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.