.

.

TOTS 21

El guanyador de la prova en categoria masculina, Unai Guardiola. Foto: Cedida

El guanyador de la prova en categoria masculina, Unai Guardiola. Foto: Cedida

Aquest diumenge 1 d’octubre s’ha celebrat una nova edició del Triatló d’Altafulla, una de les proves del circuit popular de triatló Sailfish Just Tri Series. La prova ha arrencat a les 9 del matí des de la Platja d’Altafulla. Un any més, l’esdeveniment ha anat a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla i ha comptat amb la direcció tècnica de Running Solutions.

Els i les prop de 200 triatletes del Triatló d’Altafulla 2023 han disputat la distància SPRINT, una modalitat que ha constat de 750 m de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de carrera a peu. Sobre les 11 h, els més petits també han tingut l’oportunitat de gaudir d’aquest esport a través d’una prova adaptada, realitzant 100 m de natació, 1 km de bicicleta i 200 m de cursa a peu. Igual que els grans, han acabat la prova com a autèntics triatletes creuant el mateix arc de meta situat al passeig marítim.

La prova de ciclisme. Foto: Cedida

La prova de ciclisme. Foto: Cedida

Els guanyadors del Triatló d’Altafulla 2023 han estat Gemma Anguera, amb un temps de 01:16:02, i Raúl Martin, amb una marca de 01:01:48, tots dos del club Salou Triatló Costa Daurada. En categoria femenina han completat el pòdium Anna Claver (01:17:47) i Gemma Navarrete (01:19:51). D’altra banda, en categoria masculina, el segon i tercer en arribar a meta han estat Unai Guardiola (01:03:36) i Raúl Lorenzo (01:03:38), respectivament.

Els triatletes han recorregut 750 m nedant. Foto: Cedida

Els triatletes han recorregut 750 m nedant. Foto: Cedida

El Triatló d’Altafulla 2023 també ha servit per rendir homenatge a Joan Monroy, que va perdre la vida fa unes setmanes. Per aquest motiu, la samarreta oficial de la prova d’aquest any ha portat a la part posterior el seu nom imprès en memòria d’aquest triatleta.

Tots els resultats de la prova ja es poden consultar al web: https://triatlodealtafulla.com/.

V.Tapias