TOTS 21

L'alcalde i el regidor d'Esports, junt a Jorge García, de la Federació Espanyola

Altafulla acollirà aquest cap de setmana, els dies 24 i 25 de maig, el Campionat d’Espanya de Triatló Sprint i Aquatló 2014. Ho fa per segona vegada consecutiva amb la mirada posada a Tarragona 2017, ja que Altafulla és seu dels Jocs Mediterranis en aquesta prova. L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí, a la sala de plens de l’Ajuntament, i ha estat presidit per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge García, i el regidor d’Esport i Activitat Física, Guillermo Alonso.

Les modalitats que tenen lloc a Altafulla és la de l’Sprint, que consta de tres proves: natació (750 metres), ciclisme (20 quilòmetres) i cursa a peu (5 quilòmetres); i la d’Aquatló, que conté les proves de natació i cursa a peu. El Campionat d’Espanya de Triatló Sprint contempla les categories Elit, Sub23, Júnior, Cadet i Grups d’Edat, mentre que el Campionat d’Espanya d’Aquatló compta amb les categories Elit, Sub23, Júnior, Cadet, Paralímpic i Grups d’Edat.

Per la seva banda, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha subratllat que “Altafulla té vocació de triatló” i en aquest sentit ha agraït la col·laboració desinteressada dels prop de 200 voluntaris que “durant deu hores i dos dies estaran ajudant al seu poble per situar-lo en el mapa i projectar-lo a tota Espanya”. L’alcalde ha insistit que invertir en esdeveniments esportius és un èxit per al municipi ja que apropa el turisme familiar i respectuós amb l’entorn i la inversió retorna en infraestructures com ara la renovació de carrers.

L’assistència de participants

Jorge García, director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló, ha destacat la bona col·laboració amb l’Ajuntament d’Altafulla i la feina ben feta dels seus vilatans, ja que ha reiterat “l’assistència de participants d’altres edicions que repeteixen la seva participació a Altafulla”. García també ha fet referència a l’impacte econòmic que suposarà, aquest cap de setmana a Altafulla, l’arribada de 1.800 atletes que, amb la suma de les seves famílies, registren una afluència de 4.000 persones. La previsió és que aquest número de persones generin uns beneficis de 400.000 euros.

El regidor d’Esport, Guillermo Alonso, ha remarcat la importància del voluntariat en aquest tipus d’esdeveniments, no només per l’organització sinó també com a eina integradora de cohesió social. Guillermo Alonso ha reconegut també que la prova es desenvolupa amb la mirada posada en els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. L’edil d’Esport ha avançat també que la previsió de l’Ajuntament és que abans del 2017, Altafulla faci un salt a l’organització d’esdeveniments esportius de caràcter internacional.