.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso -al centre-, amb els organitzadors, avui en la presentació del certamen

Aquest llarg cap de setmana Altafulla viurà la dissetena edició de la Fira d’Artesans, que dóna una empenta més a la seva aposta per la qualitat i ‘rebutja imitacions’. L’organització, comandada per l’artesà local Diego Spano i la presidenta del Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, Laia Gatell, ha reduït en cinc el nombre d’expositors respecte a 2013, que passa de 125 a 120 en aquesta edició, amb l’objectiu “de fer de la d’Altafulla la fira d’artesania de qualitat i no de quantitat”, en paraules de l’alcalde, Fèlix Alonso.

Tant és així que l’organització havia rebut 620 peticions per assistir a la fira i s’ha fet una criba fins a deixar-ho en 120.

Avui s’ha presentat el programa de la fira a l’Ajuntament. L’organització no vol productes de baixa qualitat que proliferen en altres fires similars i tampoc vol que es repeteixin els articles que s’ofereixen. Entre les novetats destacades que apunten en la línia de la qualitat i la varietat hi haurà la presència d’un venedor italià de ganivets de sílex, un artesà d’articles de plata i cànem o màscares venecianes fetes amb cuir. El certamen, que se celebra de dijous a diumenge a la zona de les Eres i darrera el Castell. Cada any hi assisteixen entre 15.000 i 20.000 persones.

No només es vendran productes originals, també hi haurà demostracions d’una filadora de llana, d’un ferrer, dos ceramistes, teixidors, tintorers, marbristes, picapedrers i fusters. A part de les innovacions, hi haurà lògicament productes tradicionals, com els gastronòmics. Del total de paradistes, 12 són d’Altafulla.

La mainada serà un dels altres punts on l’organització incidirà. Així, s’organitzarà un concert de violins i diverses sessions de contacontes (dijous i divendres, a les 19:15; disco mòbil infantil dissabte a les 19:15 hores; taller infantil diumenge a les 19 hores). També diumenge hi haurà un concert especial de grallers.

L’alcalde ha insistit en el model artesanal d’Altafulla i ha subratllat que “si volguéssim, per les ofertes que rebem, podríem fer una fira cada setmana”. Però Altafulla ha apostat per centrar-se en organitzar-ne dues: la Nit de Bruixes i la Fira d’Artesans.