.

Imatge d’una de les activitats dutes a tgerme l’any passat en motiu de la Setmana de la Mobilitat.

Durant aquest període a Altafulla es  duran a terme activitats diverses per  fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic i aconseguir un municipi més humà i amable. Per aquest motiu, les regidories de Medi Ambient i Participació de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, tornen a posar en marxa el projecte “A peu al cole”.

Des de l’Ajuntament, es demana que del 17 al 22 de setembre els pares i les mares acompanyin a l’escola els seus fills i filles a peu, en patinet o en bicicleta amb l’objectiu de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables tant per ells i elles com per l’entorn.

També es demana que aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla i s’hagin de desplaçar amb vehicles, que estacionen el seu cotxe uns carrers abans d’arribar al centre per tal de fer el darrer tram a peu.

L’Ajuntament d’Altafulla ha pintat uns peus de color verd als carrers perquè els nens i les nenes visualitzin de forma divertida els diferents recorreguts que poden fer per anar a l’escola.

Un any més, a les aules, es valorarà la seva participació mitjançant semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu en finalitzar la setmana. La classe amb millor índex de participació serà obsequiada amb diferents premis.

D’altra banda, també s’organitzaran al llarg de la setmana sortides, caminades nocturnes i bicicletades amb la col·laboració de les escoles La Portalada i El Roquissar, la Policia Local, els Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista i voluntariat. L’activitat que culmina el programa serà la tradicional Cursa de transports.

D’altra banda, des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, s’ha organitzat el concurs de fotografia “ClicMob!” que, a través de la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2018, es podrà optar a dos tipus de premis: un a la millor fotografia i un altre al millor vídeo, el qual inclou boomerang i gif animat. Així mateix, se sortejarà una entrada per a dues persones a Port Aventura pels que en facin difusió.

Programa d’activitats a Altafulla

A PEU AL COLE

De dilluns 17/09/2018 a divendres 21/09/2018

Animem a la canalla que arribi a l’escola caminant, en patinet o en bicicleta!

Col·laboren Escoles Roquissar i La Portalada.

SORTIDA ESCOLA LA PORTALADA AMB LA POLICIA LOCAL

Dimecres 19/09/2018 – De 10:00 a 11:00

Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

Col·laboren Policia Local i Escola La Portalada.

SORTIDA ESCOLA EL ROQUISSAR AMB LA POLICIA LOCAL

Dijous 20/09/2018 – De 10:00 a 11:00

Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

Col·laboren Policia Local i Escola Roquissar.

CAMINADA NOCTURNA SALUDABLE

Dissabte 22/09/2018 – 20:00  |  Altafulla – Castell d’Altafulla

Sortida des del Castell d’Altafulla. Recorregut pels camins i senders del municipi. Es recomana portar llanternes. Col·labora Atletes d’Altafulla.

BICICLETADA POPULAR

Diumenge 23/09/2018 – 10:00  |  Altafulla – Castell d’Altafulla

Sortida des del Castell d’Altafulla. Pedalada familiar en bicicleta pels camins d’Altafulla (durada aprox. 1 hora). Al final hi haurà un petit refrigeri per als participants. Col·labora Penya Ciclista.

CURSA DE TRANSPORTS

Dimecres 26/09/2018 – 08:30  |  Altafulla – Plaça del Pou

Sortida des de l’Ajuntament d’Altafulla. Col·labora Penya Ciclista, Atletes d’Altafulla i Voluntariat.