.

.

TOTS 21

Sortida de la primera edició de la Cursa de Tardor d'Altafulla.

Sortida de la primera edició de la Cursa de Tardor d’Altafulla.

Hores d’ara, la Cursa de Tardor d’Altafulla, que tindrà lloc el proper dimarts 1 de novembre, només té espai perquè s’hi inscriguin una cinquantena de corredors més. Per tal d’evitar massificar els entorns naturals per on passa, l’organització (l’Ajuntament i Atletes d’Altafulla) va decidir des de la primera edició de l’any passat limitar la participació a 250 persones.

La desembocadura del riu Gaià i la muntanya de Sant Antoni són els paisatges protegits per on passa el recorregut de deu quilòmetres de la cursa. «El que fa especial aquesta cursa és que posem l’activitat esportiva al mateix nivell que el respecte pel medi natural. Volem que gaudeixin del recorregut, però també que el respectin. Nosaltres la cataloguem com una cursa paisatgística», afirma el regidor d’Esports d’Altafulla, Guillermo Alonso.

Per potenciar aquesta vessant naturalística, els organitzadors convoquen una acció de neteja voluntària dels camins per on passa la cursa i de l’entorn protegit de la Muntanya de Sant Antoni, que es farà aquest dissabte a les nou el matí començant des del castell d’Altafulla.

El foment de la participació femenina és una altre dels factors que, segons Alonso, diferencia aquesta cursa. Amb l’objectiu que la competició sigui el més paritària possible, els organitzadors potencien la imatge de la dona en els seus materials promocionals. L’esdeveniment mobilitza una cinquantena de voluntaris entre la organització i l’avituallament de la cursa, que acaba amb una botifarrada popular.

Romà Rofes