.

.

TOTS 21

Quatre equips del club lluiran el símbol del Moviment Feminista al pit en la temporada 2019-2020

Quatre equips del club lluiran el símbol del Moviment Feminista al pit en la temporada 2019-2020

L’Ajuntament d’Altafulla i el Centre d’Esports Altafulla van presentar ahir a la tarda les samarretes logotipades dels equips femenins del club de futbol amb el símbol del Moviment Feminista. L’objectiu és fer visible la defensa i la promoció de la igualtat de drets i deures entre dones i homes i de qualsevol persona de qualsevol afinitat afectiva en aquest esport majoritàriament representat pel sexe masculí.

A més, la iniciativa, sorgida des de l’entitat groc-i-negre, expressa de forma clara i ferma la lluita per l’eradicació de qualsevol tipus de dominació o de discriminació social per raó de gènere.

L’acte de presentació va comptar amb el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; el president del CE Altafulla, Francesc Julià; el regidor d’Esports, Àlex Cañas; la coordinadora del futbol femení al CE Altafulla, Cristina Magriñà, i una representació de jugadores del club.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, va manifestar que aquesta iniciativa va en la línia d’actuacions de la regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, i va sentenciar: “En els darrers anys vivim un gran atac cap a les dones; una violència masclista que no entén de qualsevol motiu de raça, idioma, de classe social… El que hem de fer des de les institucions és donar suport a totes aquelles entitats que promouen iniciatives per fer visible la lluita feminista”.

La coordinadora del futbol femení al CE Altafulla, Cristina Magriñà, va celebrar el suport del consistori en aquesta campanya i va indicar que la iniciativa “pretén donar veu a la dona en un esport majoritàriament dominat per l’home on qui més qui menys s’ha sentit discriminada pel sol fet de ser noia”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Àlex Cañas, va avançar que aquesta campanya “ha de ser l’inici de moltes més accions compartides amb més entitats del poble on sempre tindran el suport de l’Ajuntament. Això no va ni de colors ni llengües ni nacionalitats. Va de drets i igualtats”.

La iniciativa beneficiarà a una seixantena de jugadores del Centre d’Esports Altafulla que vestiran amb el símbol del Moviment Feminista amb els equips de noies de les categories mini, alevines, sènior i veteranes.