.

.

TOTS 21

Cartell de la representació teatral

Cada Dimecres Sant (demà 12 d’abril), Altafulla recrea, mitjançant una sèrie d’escenes teatralitzades pels veïns i les veïnes del poble, diversos episodis dels darrers moments de Jesucrist a la Terra. El Camí de la Creu d’Altafulla és un Via Crucis Vivent amb narració dramatitzada a partir d’un text dels Evangelis, que enguany celebra la dissetena edició, i ho farà amb vuit quadres.

La representació començarà puntualment a les 20:30h a la plaça del Pou, amb el mercat de Judea, la cerimònia dels apòstols, el comiat de Jesús i la mare de Déu acompanyat del tradicional “Ave Maria”. Aquests quadres seran precedits per l’escena infantil del “Miracle de la Samaritana”.

A partir d’aquí, el Via Crucis Vivent es traslladarà al carrer del Forn on tindrà lloc el quadre de la “Conxorxa de Judes”, per a continuació, entrar en escena a les masmorres de Barrabàs, els lladres, els botxins, i els tres misteris. El següent escenari serà el passeig de Santa Teresa i l’Hort de les Oliveres, amb els apòstols que abandonen a Jesús, i l’agafen pres. A la plaça de l’Església tindrà lloc el judici de Pilat, al qual el seguiran la flagel·lació, la negació de Pere, i el carregament de la creu. La cloenda anirà a càrrec de la Coral Nous Rebrots amb el tradicional “Pare Nostre”.

Un centenar de veïns i veïnes participaran enguany al Camí de la Creu. Com a novetats, destaca el paper de Jesús que l’encarnarà el periodista altafullenc i director de Tarragona Ràdio, Josep Suñé; i la incorporació de l’actor professional i veí del municipi, Brendan Price, conegut popularment pels seus papers a les sèries televisives El Comisario, El Cor de la Ciutat, i Los Hombres de Paco. El veí Joan Albert Blanch, que fins ara havia encarnat la figura de Jesucrist, posarà veu al quadre infantil del “Miracle de la Samaritana”.

La direcció del Camí de la Creu va a càrrec de l’actriu i directora de teatre, Joana Badia, amb la col·laboració de la Comissió del Camí de la Creu i l’Ajuntament d’Altafulla.