.

.

TOTS 21

Els centres educatius del Roquissar, la Portalada i l’Institut llegiran el manifest del #25N de manera conjunta i simultània

Els centres educatius del Roquissar, la Portalada i l’Institut llegiran el manifest del #25N de manera conjunta i simultània

El diumenge 24 de novembre, a les 18:00 hores, a la Sala Teresa Manero d’Altafulla, tindrà lloc la projecció del documental “Womanhood”, de Beryl Magoko, que organitza el grup polític d’Alternativa Altafulla. L’entrada és lliure. El film es projectarà en la seva versió original i estarà subtitulada en català.

És un viatge emocional en la recerca de la feminitat. La kenyana Beryl Magoko, directora i protagonista del documental, va ser víctima de la mutilació genital quan era petita i ara necessita curar aquest trauma no superat. Tot conversant amb altres dones víctimes, intentarà trobar les respostes que necessita per decidir si es sotmet o no a la cirurgia reconstructiva.

El dilluns 25 de novembre, a les 11:00 hores, als centres educatius dels col·legis El Roquissar, la Portalada i l’Institut d’Altafulla, es llegirà el manifest del #25N de manera conjunta i simultània.

I a les 18:30 hores, a la Plaça del Pou, hi haurà també la lectura del manifest i la performance a càrrec del grup de Teatre Social + A prop on 49 dones (nombre de víctimes de la violència de gènere registrades l’any 2019) deixaran les sabates per formar la paraula PROU. L’accés també serà lliure.

La responsable del grup de Teatre Social + A prop, Danina Martínez, ha explicat que enguany, a diferència d’altres edicions, es posarà en escena una acció de denúncia més artística i simbòlica que no pas teatral amb la implicació d’un grup molt nombrós de dones.

Paral·lelament, la regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, treballa en l’elaboració d’un protocol d’actuació propi en casos de violència de gènere, i promou els tallers d’educació a les escoles La Portalada i El Roquissar.