.

Imatge del parc de l'hospital barceloní

L’Espai de la Pineda de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ja compta a partir d’ara d’un parc infantil de l’exitosa sèrie il·lustrada per la Pilarín Bayés sobre el conte d’en Patufet, gràcies a la donació de Happyludic –la nova marca de l’empresa Entorn Urbà.

D’ençà que es va crear la sèrie de 50 parcs d’en Patufet el 2013, “hem rebut moltes felicitacions i comentaris positius. Pensem que és així perquè entre tots estem acostant a famílies i nens un dels contes més populars del nostre país”, explica Jordi Crous, cofundador i director comercial de l’empresa. En aquest sentit, “ens feia molta il·lusió que un dels parcs tingués una ubicació tan especial com és l’Hospital Sant Joan de Déu”.

La donació no hagués estat possible sense el suport de la Diputació de Barcelona i els 50 ajuntaments que han participat en la iniciativa entre els quals destaca l’Ajuntament d’Altafulla. És per això, que en el panell de dos metres que s’ha instal·lat al parc de l’Hospital Sant Joan de Déu, on s’explica el conte, s’han gravat els logotips de totes aquestes entitats. Els sis elements de joc que formen el parc són les molles En Patufet i El Dineret, el tobogan El Bou, el balancí El Cistellet, el gronxador La Col i La Botiga.

Un parc al municipi

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha mostrat orgullós que “Altafulla participi de la il·lusió dels més petits i fer que la seva estada a l’hospital sigui més agradable”. Alonso ha avançat que la zona d’Hort de Pau del municipi disposarà en els propers mesos d’un d’aquests 50 parcs d’en Patufet.

Es tracta d’un parc molt especial, en el qual tots els elements fan referència al conte d’en Patufet i estan inspirats en il·lustracions de la ninotaire Pilarín Bayés. El parc inclou un tancat de fusta que delimita la zona de jocs infantils i dins del qual hi ha un gran panell, signat per la Pilarín, en el qual s’explica el conte d’en Patufet i sis jocs infantils amb elements relacionats amb el conte més popular de la il·lustradora: dos cavallets amb les figures d’en Patufet i la moneda, un tobogan amb la imatge del bou, una caseta que fa les funcions de botiga, un gronxador amb forma de cistella amb la col dibuixada i un balancí amb el cistell de la compra.