.

.

TOTS 21

Pla mig d’una agent dels Mossos davant de l’estació de Barcelona-Sants. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra tenen un avís d’una possible amenaça terrorista a Barcelona a la qual donen una credibilitat “mitjana”, segons han explicat a l’ACN fonts policials i ha avançat ‘El Periódico’.

La policia catalana, que manté l’alerta antiterrorista en nivell 4 sobre 5, ha traslladat la informació de què disposa a la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest diumenge, els Estats Units (EUA) han emès una alerta on demana als seus ciutadans que “incrementin les precaucions” en les àrees amb moviment de vehicles i autobusos, especialment a les Rambles de Barcelona, per possible atemptat durant les festes de Nadal. ‘El Periódico’ assenyala que l’alerta passa per la possibilitat que un individu intenti cometre un atropellament amb un autocar o similar a Barcelona el dia 25 de desembre.

Fonts policials han explicat que els Mossos estan estudiant la veracitat de l’avís. Els EUA ha emès una alerta on demana als seus ciutadans que “incrementin les precaucions” en les àrees amb moviment de vehicles i autobusos, especialment a les Rambles de Barcelona, entre plaça Catalunya i el Portal de la Pau, per possibles atemptats durant les vacances de Nadal i Cap d’Any. El consolat general nord-americà a Barcelona ha recordat que Espanya té un nivell 2 sobre 4 d’alerta a l’hora de viatjar a països estrangers, i ha demanat “precaució”, ja que poden atemptar contra llocs turístics, infraestructures de transport i altres àrees públiques.

El conseller d’Interior hi treu ferro

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que l’amenaça jihadista feta pública aquest diumenge contra la ciutat de Barcelona és “una més” de les que té la policia catalana, i que es dona importància a totes les amenaces que arriben, tot i admetre que aquesta és una mica “diferent” perquè els Estats Units li van donar publicitat a través de Twitter. El conseller no ha volgut donar massa detalls, però ha dit que es treballa sempre per evitar que l’amenaça es faci efectiva i s’intensificarà el patrullatge preventiu antiterrorista.

En una entrevista a RAC1 ha dit que no veu probable que el govern espanyol augmenti l’alterta antiterrorista de 4 a 5 sobre 5, i ha reconegut que la coordinació policial ha millorat des que els Mossos d’Esquadra formen part del CITCO. A més, creu que cal viure “sense por”, prenent precaucions, però no donant “la victòria” als terroristes i quedant-se a casa.

ACN