.

.

TOTS 21

Un camió tira sal a una carretera per evitar la formació de plaques de gel a la calçada

Un camió tira sal a una carretera per evitar la formació de plaques de gel a la calçada

Protecció Civil manté la prealerta del pla Neucat davant la previsió de nevades a cotes baixes els propers dies. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts la cota de neu pot baixar fins als 300 metres i es poden acumular més de 5 centímetres per sobre dels 700 metres. Les comarques més afectades pels xàfecs de neu seran les situades a la meitat nord de Catalunya -Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona i la Catalunya Central-, l’interior del Camp de Tarragona (Conca de Barberà, Priorat, Alt Camp i Baix Camp) i interior de les Terres de l’Ebre (Terra Alta, Baix Ebre i Montsià), on potser la cota de neu serà més alta, d’uns 600 metres. Les precipitacions seran en general febles.

El Servei Meteorològic preveu que avui dilluns es produeixin nevades al Pirineu Occidental a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, on la cota de neu se situarà entorn dels 500 metres. Pel que fa a demà dimarts dia 3 de febrer, es preveu que l’episodi es vagi estenent a tot el Pirineu i Prepirineu, a les comarques de la Catalunya Central, de Girona, de l’interior de Tarragona i de les Terres de l’Ebre amb una cota de neu que baixarà progressivament fins als 300 metres al final del dia i que al sud del territori se situarà al voltant dels 600. Durant la matinada la nevada podrà afectar el Pirineu i les cotes altes del prelitoral de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a partir del matí i durant la tarda també a la Catalunya Central i les comarques de Girona.

A partir del vespre la probabilitat d’aquestes nevades quedaria restringida a les comarques de Girona. Fora del Pirineu i Prepirineu, no s’esperen grans afectacions ja que l’SMC qualifica el fenomen de local i amb baixa probabilitat. Tanmateix, a la Catalunya Central i a les comarques de Girona s’espera que es puguin produir algunes afectacions viàries allà on la neva agafi, especialment a les cotes més altes, i també al prelitoral de Tarragona, on l’acumulació pot ser més important com ara a la zona de Prades.