.

.

TOTS 21

Alejandro en un instant de la seva conferència. Foto: Tarragona21

Alejandro en un instant de la seva conferència. Foto: Tarragona21

L’alcaldable del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, ha pronunciat la seva conferència anual sobre l’estat de la ciutat titulada ‘La Tarragona Ganadora’, en un Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ple de gom a gom. En plena precampanya electoral, Alejandro ha reclamat un canvi en la ciutat davant el que ha considerat un govern «adormit» encapçalat per Josep Fèlix Ballesteros.

Davant aquesta anàlisi, l’alcaldable popular ha apostat per dos principals eixos que «desencallin» l’actual «estat de la ciutat». D’entrada, aposta per reformular el comerç: «Proposo que no hi hagi cap nou locutori, ni kebabs, ni basars ni cap establiment d’aquesta mena separats per menys de 500 metres». Uns canvis en l’ordenança de la ciutat que, com ha afegit Alejandro, «suposarà que no s’obrin nous comerços d’aquest tipus perquè jo no en vull». No es tracta, ha puntualitzat, de «xenofòbia sinó de tenir el comerç de la ciutat ordenat». El candidat popular ha tancat aquest punt afegint que «aquests no són els tipus de negocis que volem vendre a Tarragona ni han de ser la marca de la nostra ciutat».

En segon lloc, Alejandro ha reclamat una reformulació completa de la façana marítima. Una reordenació que ha de passar per preservar els llocs d’interès natural i paisatgístic; el trasllat de l’estació de tren 300 metres més al sud, en direcció al carrer de la Mar, i l’arranjament complert de la Part Baixa: «És una part totalment degradada de la ciutat i que no pot seguir així».

Aquesta ‘nova cara’ de la Part Baixa, ha afegit Alejandro, també passa per «consolidar la futura terminal de creuers a la ciutat de Tarragona» i convertint-la en «intermodal per permetre tant l’arribada com sortida de creuers i ferris». Tot plegat, ha resolt, un seguit de polítiques perquè els tarragonins «deixem de donar l’esquena al mar».