.

Xavier Garcia Albiol i Alejandro Fernández decidiran aquest vespre amb la resta de la federació popular les iniciatives parlamentaries pel territorio tarragoní. Foto: Tarrragona 21

El president del Partit Popular Català (PPC), Xavier García Albiol, ha anunciat que renunciarà aviat a la seva acta de diputat al Parlament i que ha reclamat al líder del PP, Pablo Casado, la convocatòria immediata d’un congrés extraordinari de la formació a Catalunya per escollir un nou líder. Entre els candidats que han sonat des de fa ja mesos per substituir el lideratge dels populars a Catalunya es troba el tarragoní Alejandro Fernández, actualment diputat al Parlament després de deixar la seva acta de regidor a l’Ajuntament. Gran gestor dels tempos polítics (va apostar per pablo Casado en les primàries per buscar el recanvi a Mariano Rajoy) , Fernández ha volgut agrair aquest divendres la tasca d’Albiol amb un tuit on destaca el seu lideratge “en les circumstàncies més adverses”.

Albiol ha justificat la seva decisió perquè vol fer “una aposta clara per Badalona” i dedicar-se íntegrament a intentar recuperar l’alcaldia que ja va tenir en el passat mandat. Per això, Albiol abandona també la presidència del PPC i ha anunciat que intentarà que el seu relleu sigui una persona que pugui dedicar el seu temps en exclusiva “amb esforç, dedicació i passió” a “garantir la bandera democràtica i de la convivència” i garantir que “no perillen els drets i llibertats dels catalans” per culpa “dels independentistes”. Casado assistirà dilluns vinent a la reunió de la Junta Directiva del PPC que convocarà el congrés. Albiol preveu que el conclave pugui celebrar-se el cap de setmana del 10 i 11 de novembre.

El fins ara líder dels populars ha justificat la seva decisió principalment pel seu interès en dedicar-se en cos i ànima a preparar la seva candidatura a les eleccions municipals de Badalona. “Em van apartar per un pacte al 2015. Això, però, no ha impedit que des de les diferents responsabilitats sempre hagi dedicat temps i esforç a aquesta passió que és la meva ciutat”, ha dit en roda de premsa. I és que, segons Albiol, la seva “aposta per Badalona és clara i el compromís, ferm”. “Per això, d’aquí fins al maig, prendré totes les decisions que siguin adequades per garantir que la meva ciutat tingui el millor i més influent dels alçades en pro dels interessos dels seus ciutadans”, ha afegit.

Després d’anunciar que després del congrés i que els militants del PPC hagin escollit un nou president ell deixarà l’acta de diputat al Parlament, Albiol ha reiterat que per a ell ha estat “un honor donar veu als milions de catalans” i intentar evitar que “es posin en perill drets i llibertats dels catalans”. “La inestabilitat provocada pel Govern ens obliga a tos a seguir treballant sense baixar la guàrdia. Aquesta responsabilitat i missió requereix esforç, dedicació i passió, de la mateixa manera que ho requereix la tasca de recuperar l’alcaldia de Badalona”, ha dit, per justificar que el PPC necessita també una persona al capdavant dedicada completament a la política catalana i a preparar el global de les candidatures populars als ajuntaments.

ACN