.

.

TOTS 21

L'ANC va reunir dimecres passat els voluntaris per preparar l'operatiu de Tarragona a la Diada de l'Onze de Setembre. Foto: Tarragona21

L’ANC va reunir dimecres passat els voluntaris per preparar l’operatiu de Tarragona a la Diada de l’Onze de Setembre. Foto: Tarragona21

El primer tinent d’alcalde de Presidència, Alejandro Fernández, ha recordat a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que Tarragona “no és independentista” i “així ho ha refletit en les eleccions, on ERC i Convergència han quedat en cinquena i sisena posició”.

En declaracions a Tarragona21, Alejandro ha sortit al pas del fet que Tarragona sigui una de les cinc ciutats catalanes protagonistes de la propera diada de l’Onze de Setembre, de clar rerefons independentista.

Alejandro s’ha mostrat “totalment respectuós” amb el fet que la capital provincial esdevingui una ciutat molt visible la Diada de l’Onze de Setembre “desitjant que (la concentració) sigui tranquil·la i civilitzada, com sempre ha estat així”.

L’Ajuntament “no ha posat cap impedimnt a la celebració de Diada, només faltaria”, ha recalcat Alejandro, una percepció que comparteixen els organitzadors, tant l’ANC com Òmnium Cultural. “Som en una societat lliure i tenen tot el dret a escollir Tarragona com una de les ciutats on reivindicar”.

Tot i això, ha subratllat:”Molt em temo que Tarragona no és l’espai on ho tenen més fàcil si veiem els resultats electorals”. “Si Tarragona és coneguda a Catalunya és perquè nou vegades al ple municipal s’ha votat en contra de la independència i en contra del procés, i perquè en les darreres eleccions CDC i ERC van ser cinquena i sisena força política i el PP, segona, i en les anteriors eleccions generals vam guanyar”.

Alejandro ha aprofundit en el tema: Les forces no nacionalistes “som àmpliament majoritàries”, ha recalcat a aquest digital. “Som coneguts també perquè tenim un govern no nacionalista en una capital catalana”. “No crec que per la manifestació, Tarragona passi a ser reconeguda com un punt capdal del sobianisme”.